Alles over de Ugly Drum Smoker UDS ! Waar te koop en Hoe zelf te maken plus de beste adressen

 • Geplaatst op
 • Door Bootzeil International
Alles over de Ugly Drum Smoker UDS ! Waar te koop en Hoe zelf te maken plus de beste adressen

We zijn op zoek gegaan naar aanbieders van de Ugly Drum Smoker. we vonden er enkele:

1: http://www.huisentuinwinkel.nl/uds-bbq-smoker.html 185,- euro incl btw
2: http://www.marktplaats.nl/verkopers/120351.html 'Arri'heeft er veel 185-250,- euro
3: Luuk Verzijden, Custom grills/rookbaar, Graafstroomstraat 63 Rotterdam

Er zijn vast veelmerken 'in oprichting' dus al iemand dit leest en een fabrikant kent: laat het ons even weten: [email protected]

Voor de zoveelste keer werd me gevraagd, huh? Wat is een UDS? Oh een rookton of ohh een olievat overdwars doorgezaagd als een smoker. Nee, nee, nee hier komt ie.

Ugly Drum Smoker UDS zelf maken in 7 stappen

Vorig jaar voor het eerst door mijzelf gebouwd voor een wedstrijd omdat de BBQ die besteld was nog niet geleverd was, dus dan moet je toch wat. Dus snel een tweetal UDS’n gemaakt om op te BBQ’n tijdens de wedstrijd.
Er bestaat geen perfect manier om een UDS te maken, iedereen maakt hem op zijn eigen manier. Wel zijn er 2 dingen die iedereen gebruikt en dat is een olievat en een rooster. De volgende onderdelen heb ik gebruikt om er een te maken.
Onderdelen Ugly Drum Smoker UDS
 • Olievat, de juiste omvang zijn die van 200 liter. typ op Marktplaats 'olievat 200' in en je ziet er vele. Prijzen zijn ca. 15-18,- euro. Vaak met deksel. Tip: zet eerst flink de fik in het olievat om het echt goed schoon te maken. Bovendien brand ook zo de buitenverf er grotendeels af.
 • Verf : Er zijn vele merken. Trimetal, Hammerite, Sigma 'Sigmetal Neofer Decor'
 • Deksel  Indien niet bijgeleverd: de olievaten zijn vaak 88cm hoog, 57-60 cm in doorsnede. een Weberdeksel 57cm past goed.
 • Voetjes: minimaal 6 RVS Bouten + Moeren, of iets anders moois
 • Accuboormachine plus toebehoren
 • 2x temperatuurmeter (gasproducten.nl / rookovensonline.nl / barbequeparadijs.nl)
 • 1 Kogel kraan 3/4 minimaal (19 mm)  (gamma of pvcvoordeel.nl)
 • 2 Einddelen / Afsluitdop 3/4 minimaal (19 mm)  (gamma of pvcvoordeel.nl)
 • Tip: bij bijvoorbeeld te Technische Unie kun je prachtige koperen buizen en koppelingen kopen, veel mooiere dan bij de Gamma.
 • Handvat. Gebruik RVS, Helaas zijn deze kostbaar. Koop een mooie bij rvsbeurs.nl
 • Roosters! Minimaal 2. Meet de binnendiameter na. De Weberroosters van 57 cm passen vaak. en set kost ca. 24,95 bij de bekende BBQ webwinkels.
Stap 1: Heb je geen Weber 57cm deksel? Boor een aantal gaten en koop wat extra kogelkranen. Hiermee creëer je mooie en verstelbare bovenluchters.
Stap 2: Bevestig op de dekzeil de RVS handvat.
Stap 3: Boor op ongeveer 35 CM van boven drie gaten even ver van elkaar af hierdoor gaan de bouten waarop het rooster komt te liggen. Draai de moeren erop en het eerste rooster kan er in.
Stap 4: Boor op ongeveer 70 CM van boven drie gaten even ver van elkaar en doe hierdoor weer de bouten, hierop kan het volgende rooster.
Stap 5: Boor 3 gaten onderin, ongeveer 4 CM vanaf de bodem, hierdoor gaan de afsluiters welke we kunnen gebruiken om de zuurstof toevoer te regelen. Op 1 gaat de kogelkraan en op de andere 2 de afsluitdoppen.
Stap 6: Boor gaten voor de thermometers op 40 CM van boven en 75 CM van boven van het vat zo zitten de thermometers mooi iets boven het rooster.
Stap 7: Veelal zie je dat mensen een kolenmand maken van grof gaas, ik had een klein olievat tot mijn beschikking, hierin heb ik wat gaten geboord en zo kon ik dat gebruiken als kolenmandje. De uitleg die in de infographic zit vind ik ook wel een mooie.
Klaar!

Ugly Drum Smoker UDS mooi, schoon en roestvrij?

Natuurlijk met een hoes op maat van Bootzeil!  zie hier. vanaf 30,- 

en echt helemaal op maat!

Of, als je een Weberdeksel gebruikt: zie hier voor een UDS custom cover.

 Ook mooi:de instructional op Fix.com 
Barrel & smoker
 
Afbeeldingen / Source: Fix.com
 
 

Ugly Drum Smoker UDS handig adressen

 
 
 
De mooiste Ugly Drum Smoker UDS