Dutch Design

Maatwerk doeken voor iedereen, waar ook ter wereld

Start 2007 - 30.000 dekzeilen voor boten - 35.000 tuinhoezen - 5.000 industrie hoezen - 4.000 zonnedoeken - 3.000 BBQ hoezen - 1.300 kussens op maat - 8 patenten - 40 nieuwe producten per jaar

Bootzeil-bedankt-mama

2007: Bootzeil is opgericht door Michiel Stokman. Michiel kocht in 2005 zijn eerste bootje. In zijn zoektocht naar een goed bootzeil schrok hij van de hoge prijzen en de levertijden. Hij besloot dat dit anders kon en ontwierp zijn eigen zeil dat zijn moeder in elkaar stikte. Het kostte de nieuwe naaimachine van zijn moeder, maar was het eerste Bootzeil was een feit. Productie in China werd groots opgezet.

2014: De productie van bootzeilen bleek een groot succes! Bootzeil is in minder dan tien jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in dekzeilen binnen de Benelux. In 2014 is Colin Groos mede-eigenaar geworden van Bootzeil. Michiel en Colin besloten de krachten te bundelen om zo het succes nog groter te maken.

2016: Een nieuwe koers: alleen nog maar productie in Nederland met de focus op maatwerkdoeken voor iedereen, waar ook ter wereld. Van de beste materialen, snel geleverd en makkelijk online te bestellen. ‘We zijn nu de Bol.com voor de maatdoeken’, zegt Colin. 

 

Visie: alles is mogelijk!

Bootzeil is ontstaan door een flinke dosis wilskracht en innovatie. Het mooi houden van uw boot of spullen in de buitenlucht zoals BBQ's, buitenkeukens, tuinsets, DJ-sets, etc. is onze expertise. Bij Bootzeil houden wij van uitdagingen en daarom vinden wij het erg leuk om iets complex te ontwerpen, alles is mogelijk! 

 

Een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland

Innovatie vormt een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Als een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland wonnen we in 2015 de FD Gazelle Award. In 2017 kwamen we als winnaar naar voren in de Ondernemersverkiezing Noord-Holland. We blijven altijd zoeken naar slimmere en voor de klanten kostenbesparende oplossingen. 

 

100% Nederlands

Ir. Lelyweg 44
2031CD Haarlem
Nederland

U bent van harte welkom op onze werkplaats in Haarlem waar wij alle producten ontwerpen en maken. Wij voeren ook reparaties van dekzeilen uit (mu.v. de zomermaanden). Tevens kunt u uw boot langsbrengen om uw dekzeil te laten installeren. U kunt ook kiezen voor installatie op locatie.  

 

Ons geweldige team:

Luuk, Sandra, Guido, Wouter, Lucette, Laura, Manouk, Francesca, Mariette, Lyon, Michiel en Colin

 

duurzaame hoezen dekzeilen

Maatschappelijk bewustzijn

Bootzeil werkt sinds 2015 alleen nog maar met doek dat voldoet aan de hoogste EU normeringen. Kartonnen dozen hergebruiken we. Onze informatiestroom is grotendeels papierloos. Restmaterialen doneren we regelmatig aan scholen. Wie met maatwerk spullen beschermt, dient ook de wereld te beschermen.

 

Neem een kijkje bij ons in de werkplaats: