Dutch Design

UW BOOT, TUINSPULLEN, TERRAS en huis BESCHERMD TEGEN REGEN, ZON EN WARMTE

Onze (op maat) producten

Uit frustratie gestart en uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf; die ontwikkeling maakte Bootzeil in de afgelopen 13 jaar door. Sindsdien maakten wij 30.000 dekzeilen voor boten, 35.000 tuinhoezen, 5.000 industrie hoezen, 4.000 zonnedoeken, 3.000 BBQ hoezen, 2.500 lichtkoepel hoezen, 1.300 kussens op maat en nog heel veel andere custom-made hoezen. Tevens voert Bootzeil reparaties uit aan dekzeilen (niet in de zomermaanden) en is installatie van uw dekzeil mogelijk. 

Bootzeil-bedankt-mama

Hoe het begon

2007: Bootzeil is opgericht door Michiel Stokman. Hij kocht in 2005 zijn eerste bootje. Een goed en betaalbaar dekzeil was moeilijk te vinden. Hij ontwierp zijn eigen zeil dat zijn moeder in elkaar stikte. Het kostte de nieuwe naaimachine van zijn moeder, maar het eerste Bootzeil was een feit.

2014: De productie van bootzeilen bleek een groot succes! Bootzeil is uitgegroeid tot marktleider in dekzeilen binnen de Benelux. In 2014 is Colin Groos mede-eigenaar geworden van Bootzeil.

2016: Een nieuwe koers: alleen nog maar productie in Nederland met de focus op (semi) maatwerk.

 

Vakmanschap en innovatie

Bootzeil heeft innovatie en vakmanschap hoog in het vaandel staan. Alle producten worden in de werkplaats in Haarlem gemaakt door een vakkundig team. We blijven altijd zoeken naar slimmere en voor de klanten kostenbesparende oplossingen. Bij Bootzeil houden we van uitdagingen en daarom vinden wij het erg leuk om iets complex te ontwerpen, alles is mogelijk.

 

Awards

Wij zijn trots op de ondernemersprijzen die we de laatste jaren in de wacht sleepten. In 2015 won Bootzeil de FD Gazelle Award en in 2017 kwamen we als winnaar naar voren in de Ondernemersverkiezing Noord-Holland. 

 

Professioneel team

Bootzeil werkt met een klein, enthousiast team op kantoor en in de werkplaats. Onze coupeurs/coupeuses hebben oog voor design en verrichten vakkundig stikwerk. Voor de installatie van uw dekzeil werken wij al jaren samen met een zeer ervaren installateur.

 

duurzaame hoezen dekzeilen

Maatschappelijk bewustzijn

Bootzeil werkt sinds 2015 alleen nog maar met doek dat voldoet aan de hoogste EU-normeringen. Kartonnen dozen hergebruiken we. Onze informatiestroom is grotendeels papierloos. Restmaterialen doneren we regelmatig aan scholen en organisaties.

 

Welkom

U bent van harte welkom op ons kantoor/werkplaats in Haarlem waar wij alle producten ontwerpen en maken: Bootzeil, Ingenieur Lelyweg 44, 2031 CD Haarlem. Openingstijden ma t/m vrij 9.00 – 17.00 uur.

 

Neem een kijkje bij ons in de werkplaats: