Suncooler

Voor Lichtkoepels en daklichten hebben wij de SunCooler ontwikkeld. Lichtkoepels zorgen voor het binnenbrengen van licht in de werkplaats, loods of in uw huis. Naast Licht komt er ook veel warmte binnen. In de zomer kan dit tot hoge temperaturen leiden in de ruimte. 

De SunCooler is wit en reflecteert daardoor veel zonlicht maar  laat ook daglicht toe in uw leef- of werkruimte. De SunCooler behoudt 70-80% van de lichtopbrengst en levert 60-70% warmte reductie. Dit omdat naast de lichtreflectie er ook een gedeelte van het infrarood licht (stralings warmte) geabsorbeerd wordt door de Suncooler voordat dit de daklichten op kan warmen en deze de stralingswarmte naar binnen door kan geven.

Warmte eenmaal onder de koepel zal zich snel verspreiden door de ruimte.

Gevoelsmatig ga je van 'veel te warm' naar een 'zeer aangenaam' effect. De winst is erg groot. Lichtkoepels zijn van glas, acrylaat of polycarbonaat. De SunCooler beschermt tevens tegen het dof worden van het daklicht door UV straling. We hebben uiteraard een enorm aantal standaard maten maar ook maken wij de SunCooler voor u op maat.  

Voordelen SunCooler:

  1. Warmtereductie 60-70%
  2. Minder koelingskosten
  3. Personeelstevredenheid
  4. Laat 70-80% van het licht door
  5. Terugverdientijd
  6. eenvoudige montage
  7. verminderd onderhoud

Voor welke lichtstraten of koepels is de SunCooler geschikt?

Of u nu een zadeldak of een bolvormige lichtstraat heeft, een dakkoepel, een dakraam of een vlakkelichtkoepel voor de SunCooler is dat geen probleem. Op een aflopend dak, aanbouw of platdak. De enige vereiste is dat deze toegankelijk moet zijn om de SunCooler eraf te halen en er op te plaatsen. De ruiten worden bedekt door het gaasdoek dat 70 - 80% van het licht door laat. Wanneer u een bedienbaar daklicht heeft dan is het verstandig om te bekijken of de haakjes die bij meeleveren voldoende houvast hebben bij de montage. indien u daarover twijfelt stuur u ons dan gedetailleerde foto’s van uw daklicht toe zodat wij voor u kunnen beoordelen of dit geen moeilijkheden oplevert.

Indien u interesse heeft dan kunt u hier klikken om naar de productpagina te gaan.
Als u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen.