Frequent asked questions

Algemene vragen over Bootzeil

 

Welke producten maakt Bootzeil?

Bootzeil maakt op maat gemaakte SunCoolers (speciale schaduwdoeken voor daklichten),boothoezen, harmonica schaduwdoeken, tuinhoezen, industriële hoezen, zonwering, BBQ hoezen, lichtkoepel hoezen, op maat gemaakte kussens en andere op maat gemaakte hoezen. Ze bieden ook reparaties voor boothoezen (niet tijdens de zomermaanden) en installatie van boothoezen.

 

Hoe is Bootzeil begonnen?

Bootzeil is in 2006 opgericht door Michiel Stokman. Hij begon het bedrijf uit frustratie na het moeilijk vinden van een goede en betaalbare boothoes. Hij ontwierp zijn eigen hoes die zijn moeder naaide, en de eerste Bootzeil hoes was gemaakt. in 2016 is het bedrijf overgestapt op alleen productie in Nederland in plaats van China, met de focus op innovatieve producten.

 

Welke waarden stelt Bootzeil prioriteit?

Bootzeil waardeert innovatie en vakmanschap. Alle producten worden gemaakt en ontwikkelt in Nederland door een vaardige teams, en het bedrijf is altijd op zoek naar kosteneffectieve oplossingen voor hun klanten. Ze nemen graag complexe ontwerpuitdagingen aan.

 

Welke prijzen heeft Bootzeil ontvangen?

Bootzeil heeft in recente jaren verschillende prijzen gewonnen, waaronder de FD Gazelle Award in 2015 en de Ondernemersverkiezing Noord-Holland in 2017. Voor de SunCooler hebben we we ontwerp-subsidie ontvangen omdat het een doorbraak in energiebesparing is. Op de Bouwbeurs 2023 kregen we een speciale plek in de Innovatie-hal’.

 

Wat is Bootzeils benadering van duurzaamheid?

Bootzeil gebruikt sinds 2015 alleen nog maar stof die aan de hoogste EU-normen voldoet. Ze recyclen ook kartonnen dozen, hebben een grotendeels papierloze workflow en doneren regelmatig restmaterialen aan scholen en organisaties. Ook zijn onze SunCooler doeken 100% recyclebaar en gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. 

 

Bestellen en betalen


 

Moet ik een account aanmaken om een bootzeil te bestellen?

Nee u hoeft geen account aan te maken om een bootzeil te bestellen. Wij vragen natuurlijk wel om uw gegevens om u goed van dienst te zijn. Verder kunt u ook een offerte laten maken en deze naar uw eigen email laten sturen. Dit gaat allemaal zonder een account.

 

Verzenden jullie naar mijn opgegeven adres?


Ja we verzenden naar alle adressen in Europa.

 

Kan ik ook het product ophalen?Jazeker! U kunt bij bestellen de optie ‘ophalen in Haarlem’ kiezen. 

 

Als ik kies voor het installeren van een product, verzenden jullie het product dan eerst?


We verzenden het product altijd eerst naar u. De installatie is een separate service. 

 

Wat zijn de verzendkosten?

Bij Bootzeil heeft u het voordeel van gratis verzending wanneer u producten bestelt met een totaalbedrag boven de €99,-. Verzendkosten naar het buitenland zijn afhankelijk van het soort zeil en de bestelling. Dit gaat in overleg met de klant. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Wij leveren alleen binnen Europa. Wanneer een pakket verzonden wordt, naar Nederland of België, zijn de verzendkosten onder de 25kg €8,50

Verzendkosten naar andere landen binnen Europa zijn voor pakketten van 1kg t/m 10kg: €31,-, 11kg t/m 20kg: €40,- en 21kg t/m 30kg: €55.

 

Wat is de levertijd?

De levertijd van uw bestelling hangt af van het product.

Max 5 dagen
Voor standaard producten zoals veel typen Bootzeil/Sloepzeil, Ibiza Harmonica schaduwdoek en SunCoolers.

Maatwerk en reparaties
Gemiddeld is de levertijd voor maatwerk 14 dagen. Door drukte zijn de levertijden in de zomer vaak langer. 

 

Wie is jullie verzendpartner?

Bootzeil maakt gebruik van DPD via Sendcloud. Sendcloud maakt gebruikt van de pakketdienst DPD om alle verzendingen te verzorgen. DPD heeft veel voordelen voor u als klant, daarom hebben wij voor DPD gekozen. DPD levert bijvoorbeeld van maandag tot en met zaterdag. Omdat veel van onze klanten het prettig vinden om de bestelling op zaterdag te ontvangen, willen wij ook kunnen leveren op zaterdag. DPD bezorgt het pakket bij een van uw buren, wanneer u niet thuis bent. Zo heeft u toch aan het einde van de dag uw bestelling in huis. U kunt ervoor kiezen het pakket op te halen bij een DPD punt dicht bij uw huis, op het moment dat het u uitkomt.

Zodra het pakket door ons bij DPD is aangeboden ontvangt u een track&trace code.

 

Betalen

 

Hoe kan ik betalen via iDEAL en PayPal?

U kunt bij Bootzeil betalen via iDEAL en Paypal. Wij bieden deze mogelijkheid aan omdat het een aantal voordelen voor u heeft.

  • U kunt betalen in de zeer veilige omgeving van uw eigen vertrouwde bank
  • U kunt hier altijd gebruik van maken wanneer u lid bent van een Nederlandse bank
  • U betaalt via de vertrouwde internetbankieren wijze
  • Omdat uw betaling meteen wordt afgeschreven, kunnen wij de order meteen in het productieproces opnemen.

Nadat u alle gegevens voor het door u gewenste product heeft ingevoerd, kunt u onderaan de pagina op de knop 'Bestellen' drukken. Hierna komt u in het betalingsoverzicht. U kunt hier voor verschillende mogelijkheden kiezen. Wanneer u voor iDEAL kiest, kiest u voor uw eigen bank. Hierna komt u in uw eigen bankomgeving. Volg de stappen en nadat u heeft betaald wordt u weer teruggestuurd naar Bootzeil.nl. U krijgt de bevestiging van de betaling in uw mailbox samen met het overzicht van uw bestelling.

 

Kan ik betalen via Creditcard?

Wanneer u in het bezit bent van een creditcard heeft u de mogelijkheid om hiermee te betalen op onze website. Bootzeil maakt gebruik van een beveiligde verbinding. Nadat u op de knop 'Bestellen' heeft geklikt, kunt u voor deze optie kiezen. U kunt dan alle gevraagde gegevens invullen. nadat u heeft betaald wordt u weer teruggestuurd naar Bootzeil.nl. U krijgt de bevestiging van de betaling in uw mailbox samen met het overzicht van uw bestelling.

 

Kan ik contant of met pin betalen?

Ja, U kunt er ook voor kiezen om uw product op te halen in de winkel in Haarlem.

Wanneer u het product op komt halen, kunt u het product ter plekke betalen. U kunt er dan voor kiezen om contant te betalen, of te pinnen. Contact accepteren wij tot 9.999,- euro. 

 

Kan ik betalen via Mister Cash?

Wanneer u vanuit België een bestelling plaatst, kunt u gebruik maken van de betaalmethode Mister Cash. Zodra u op de check-out pagina bent, kunt u aangeven dat u Mister Cash als betaalmethode wilt gebruiken. Met behulp van Mister Cash kunt u betalen als u aangesloten bent bij een van de volgende banken; KBC, Belfius, Fortis, Fintro, AXA, CBG, ING of VDK.

 

Retourneren 

U kunt uw product altijd ruilen binnen de wettelijke termijn van 14 dagen. Deze gaat in op het moment dat u een standaard product heeft ontvangen. Voor het terugsturen van maatwerk gelden andere voorwaarden. Meer informatie over deze voorwaarden kunt u hieronder lezen. Voor alle accessoires geldt het standaard retourbeleid. Op al onze producten zit een garantietermijn van 2 jaar!

Bekijk hier onze retourprocedure pagina, vul in en voeg toe aan uw winkelmandje indien u een product wilt retourneren.

Custom dekzeilen kunnen niet geretourneerd worden. Dit is niet mogelijk aangezien het maatwerk betreft. Wel kunt u ten allen tijden contact met ons opnemen zodat wij met u kunnen zoeken naar een passende oplossing.

Voor meer informatie over de retour- en ruilvoorwaarden kunt u het beste onze algemene voorwaarden raadplegen.

 

 

Garantie


Welke garantie biedt Bootzeil?


Bootzeil biedt een garantie op onze producten volgens de wettelijke verplichtingen. Onze garantie geldt voor gebreken die aanwezig zijn bij ontvangst van het product en die binnen een redelijke termijn na ontvangst worden gemeld. Onze klanten hebben ook het recht om het product binnen een bepaalde tijd na aankoop te retourneren als ze niet tevreden zijn. De specifieke voorwaarden voor retourneren en garantie staan beschreven in onze Algemene Voorwaarden, waaronder artikelen 6 tot en met 10. Wij adviseren onze klanten om deze voorwaarden zorgvuldig door te lezen voor aankoop. Voor eventuele klachten of garantieclaims, verwijzen we u naar onze klachtenprocedure beschreven in artikel 16. Wij doen ons best om eventuele geschillen op te lossen in onderling overleg, zoals beschreven in artikel 17.

 

Product Bootzeil & Sloepzeil

 

Hoe kan ik meer van het product te weten komen?

Naast de teksten op de website ziet u ook oranje rondjes met de ‘I’ van Informatie. Hier vindt u nog meer informatie of fotomateriaal.

Daarnaast kunt u video van Bootzeil vinden op Youtube

 

Ik zou graag een dekzeil voor mijn open bootje door jullie willen laten maken. Ik kan de gegevens via jullie website aanleveren, maar is het niet beter als jullie zelf een blik op de boot werpen en de mogelijkheden bekijken?

Wanneer u de bestelling plaatst heeft u de gelegenheid foto's bij te voegen. Wij kijken hier altijd naar, alvorens wij het pakket naar u toesturen of voordat de installateur met het pakket bij uw boot langskomt. Zo weet u zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt.


Hoe kunnen jullie voor vrijwel elke open boot een ‘standaard’ dekzeil maken?

Wij kennen alle boten sinds 2006. Het is niet nodig dat wij van tevoren de boot in komen meten. Onze zeilen zijn zo gemaakt dat deze op 98% van alle open boten passen. Het ontwerp is vernuftig en reeds 15 jaar doorontwikkelt. De dekzeilen zijn altijd net iets langer en net iets breder dan de boot. Het zeil is vervolgens pas te maken volgens de uitgebreide instructiehandleiding en instructiefilmpjes. Daarnaast hebben we uitvindingen gedaan waardoor de boot altijd op maat komt, en het frame mooi past en zeer stevig is. Wanneer u de bestelling plaatst heeft u de gelegenheid foto's bij te voegen. Wij kijken hier altijd naar, alvorens wij het pakket naar u toesturen of voordat de installateur met het pakket bij uw boot langskomt. Zo weet u zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt.

 

Wat betekent ‘de eerste keer installeren?”

De Bootzeil/Sloepzeil is een pakket. U installeert het dekzeil op uw boot eenmalig. Wat u doet dan is:
U stelt het dekzeil af op de vorm van uw boot
U stelt het frame op de juiste hoogte in
U plaatst bevestigingspunten van de Bootzeil aan uw boot

Daarna is het een kwestie van het op en afzetten van het dekzeil nadat voor u gaat varen en erna. Uiteraard krijgt u de handleiding meegeleverd! Het is nodig om een nieuw zeil na een paar weken 'na te spannen'. U volgt de stappen die in uw instructie staan betreffende 'afstellen'.

 

Is een Bootzeil makkelijk op- en af te zetten?Het is even wennen, maar op- en afzetten duurt niet langer dan enkele minuten.
Met twee personen gaat het vaak makkelijker.Waarom is een Bootzeil het beste Bootzeil?Een Bootzeil is op vijf manieren beter dan welk ander dekzeil ook in gebruik:
1: Lichter: Ons speciale doek is even sterk en kleurvast als de zware en stugge standaard zeildoeken, maar veel lichter in gewicht.
2: Stormvast: Onze doeken zijn de enige doeken die zich hebben bewezen als een ‘365 dagen per jaar betrouwbaar dekzeil voor uw open boot.
3: In hoogte verstelbaar frame. Makkelijk voor nog compacter opbergen en om de sapnning op het dekzeil aan te passen
4: Optie tot deelbaarheid: U kunt uw Bootzeil met een rits bestellen, waardoor hij deelbaar wordt. Dit vergroot het gebruiksgemak aanzienlijk
5: U kunt uw Bootzeil zelf installeren. Dit is leuk en scheelt veel geld.

Hoe vaak is het model verbeterd?

Gedurende 15 jaar verbeteren we de Bootzeilen op circa twee tot vier significante punten. Bijvoorbeeld de dikkere en sterkere aluminium stokken in 2022, Of in 2021; de speciale ‘pressure pads’ die doorschuren voorkomen op de plek waar het frame het doek raakt.

Hoe lang gaat een Bootzeil dekzeil mee?

We kennen Bootzeilen die al 15 jaar meegaan; we bestaan sinds 2006. We hebben periodes gehad van mindere kwaliteit toen we nog de Bootzeilen in China lieten produceren zo’n acht jaar geleden, die gingen minder lang mee, en daar gaven we dan extra garantie op.

Door constant de duurzaamheid te verbeteren, in combinatie met een uitstekende onderhoudsservice, zoals het blijven produceren van reserveonderdelen, blijft een Bootzeil jarenlang goed.


Wat als ik mijn bootzeil wil laten installeren?

Wanneer u ervoor kiest om door Bootzeil uw zeil te laten installeren, gebeurt dit door onze installateur waarmee we al jarenlang samenwerken. Wanneer uw zeil door Bootzeil gemaakt is en gereed voor installatie, neemt de installateur contact met u op om een afspraak voor de installatie in te plannen. De installateur neemt het zeil mee naar de locatie van de installatie.

U hoeft niet bij de installatie aanwezig te zijn. We adviseren het wel want dan kan de installateur u tips en tricks geven voor het op- en afzetten van uw dekzeil. Het is belangrijk dat we goed bij de boot kunnen. Dat mag op de wal of in het water zijn.

De duur en kosten van de installatie hangen af van het type zeil. U kunt dit het beste bekijken op de productpagina van uw dekzeil.

 

Als ik meerdere bootzeilen tegelijk koop, krijg ik dan korting?

Wanneer u meerdere bootzeilen tegelijk koopt, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij willen graag service verlenen en van grote orders worden wij altijd blij. Het ligt echter aan de aard van de order en de grootte of we u korting kunnen bieden. Daarom kunt u het beste contact opnemen met [email protected]

 

Hoe kan ik mijn doek het beste schoonhouden?

De beste manier om uw bootzeil of hoes schoon te houden is om eenmaal per twee maanden met schoon water af te spoelen. U kunt het zeil ook eventueel ieder jaar met een milde, zachte zeep (PH neutraal) en een zachte borstel reinigen. Schrob vooral niet hard op het materiaal. Hierdoor zou de beschermende coating beschadigd kunnen raken. Nadat u het zeil heeft schoongemaakt, laat u het drogen in de buitenlucht, niet föhnen.

 

Hoe behoud ik een goede doekspanning?

Het doek van uw bootzeil of hoes rekt en krimpt een beetje door weersinvloeden. De meeste ontwerpen zijn zo gemaakt dat de bevestiging aan de boot flexibel is. Het is nodig om een nieuw zeil na een paar weken 'na te spannen'. U volgt de stappen die in uw instructie staan betreffende 'afstellen'. Wanneer uw bootzeil spanbanden of elastieken heeft die zorgen voor de spanning die van voor naar achter over het zeil loopt, dan kunnen deze spanbanden of elastieken na verloop van tijd iets meer ruimte krijgen. Het is raadzaam om deze elastieken of spanbanden na enkele weken of maanden na de aanschaf van uw zeil weer iets aan te trekken. U kunt ze ongeveer 5-8 centimeter aantrekken. Kijk zelf goed of er nog meer nodig is, of dat dit voldoende is om de spanning te behouden.

 

Wat als bepaalde onderdelen van mijn bootzeil niet goed meer zijn?

De levensduur van de elastieken waarmee het dekzeil aan de boot zit gespannen is beperkt. Vaak staan deze 360 dagen buiten in weer en wind onder spanning. Controleer vaak de staat van uw elastieken. Wanneer u ziet dat de elastieken minder worden, kunt u nieuwe bestellen. Wanneer een elastiek knapt kan de spanning van uw dekzeil wegvallen waardoor er waterzakken kunnen ontstaan.

 

Kan het bootzeil mijn boot beschadigen?

Wij bij Bootzeil houden van boten dus wij maken natuurlijk geen dekzeilen die uw boot kunnen beschadigen. De meeste beschadigingen gebeuren door het schavielen (zeilterm voor schuren) van het zeil. Wij zorgen ervoor dat het dekzeil goed bevestigd wordt op de boot, of geven een goede handleiding hoe dit moet. Als het dekzeil goed op de boot gemonteerd wordt, is de kans op schavielen klein.

 

Hoe meet ik de lengte en breedte van mijn boot?

Meet uw boot in zijn geheel van de achterkant tot de punt met een rolmaat. Wanneer u uw buitenboordmotor ook afgedekt wilt hebben, meet u deze lengte ook mee. Meet voor de breedte de boot op het breedste punt.

 

Heb ik geen frame nodig?

In al onze dekzeilen voor een sloep zit al een ingebouwd frame! Fijn!

 

Komen er ook doorvoeren voor de landvasten in het dekzeil?

De doorvoeren voor landvasten zijn niet nodig omdat deze goed over de rand, onder door het zeil gevoerd kunnen worden. Dankzij de bevestiging door elastieken rust het zeil flexibel genoeg over de randen. Dit scheelt u veel gedoe tijdens aan en afmeren.

 

PRODUCT SUNCOOLER

 

Waarom is de SunCooler beter dan welk ander daglicht en raamlicht schaduwdoek?

 

Dit product is echt doordacht en getest op alle mogelijke manieren. De grootste bedrijven hebben daarom gekozen voor gebruik van de SunCooler. Dit is een product dat de investering dubbel en dwars waard is.

 

Wat zijn de kosten van een te warme binnenruimte?


Het koelen van een ruimte van 500m2 (met daklichten en/of ramen op het zuiden) tot ‘ongeveer de juiste’ temperatuur kost jaarlijks circa 30.000 euro. Een mens functioneert optimaal bij 21,75% graden, boven de 25 graden treedt significant verlies van arbeidsproductiviteit op. Te hoge werktemperatuur kan leiden tot daling van bedrijfsresultaat van wel 10 tot 15%. Hoger indien er sprake is van langdurige arbeidsverzuim als gevolg van warmte en of ARBO gerelateerde boetes .

 

Hoeveel licht houdt de SunCooler tegen?

 

Circa 70% van de zonnewarmte wordt tegengehouden, terwijl de lichtbeleving zo is dat ruim voldoende licht wordt doorgegeven. Hoeveel geld bespaart een SunCooler?

Het koelen van een ruimte van 500m2 tot ‘ongeveer de juiste’ temperatuur kost jaarlijks circa 30.000 euro. 

 

Een SunCooler is gemaakt om de ‘ergste’ warmte weg te halen, zodat een goed werkbare temperatuur bereikt wordt. De SunCooler is passief heeft geen regel units; dit maakt dat SunCooler niet in elke situatie de temperatuur exact op de juiste temperatuur kan brengen. 

 

Hoe lang gaat een SunCooler mee?

 

Vele jaren. We testen en gebruiken de SunCooler nu 4 jaar en dat haalt ie gemakkelijk. We gebruiken materiaal dat 10 jaar mee moet kunnen.PRODUCT IBIZA HARMONICADOEK 

 

Waarom is Ibiza Harmonica beter dan welk ander Harmonica Schaduwdoek?

  • Gemaakt in Holland, met aandacht en liefde
  • Door ons geheel opnieuw ontworpen: Zo produceren we de katrollen in eigen huis voor een soepele loop en zorgen onze force clips voor super makkelijke installatie.
  • Prachtig sterk doek. Het Mesh (gaatjesdoek) is veel sterker en dikker dan die van de concurrenten, en het waterdichte Lightyear doek is hetzelfde doek dat we ook voor Boten gebruiken. Dit doek verdraagt sterke stormen en fel zonlicht. 

Kan ik met de meegeleverde set ook de Ibiza bevestigen tegen de buitenmuur?

Ja. Standaard worden er pluggen voor hout meegeleverd. Indien u messing pluggen voor beton en steen nodig heeft dan dient u dit aan te geven op de order.

 

Kan ik de Ibiza Harmonica opbergen in de herfst of winter?

Ja! met de gepatenteerde ‘ForceClip’ kunt u de harmonica handig en eenvoudig van de pergola af halen en opbergen voor de winter of u besteld een hoes.

 

Is het Harmonica Schaduwdoek waterdicht?

Ja. de Lightyear is regenwaterdicht! Dus u kunt tijdens een bui gewoon blijven zitten. Ook blijven uw tuinmeubelen en kussens lekker droog. U kunt soms een enkel spatje voelen. 

 

Hoe maak ik de Ibiza Harmonica vast?

De Ibiza komt aan staalkabels te hangen. De staalkabel set krijgt u bij het product geleverd. Daaraan komen Forceclips te hangen waar u het Harmonicadoek mee vast kunt maken. Er zitten dan ook geen ogen in het harmonicadoek. Dat zorgt ervoor dat deze gemakkelijker is bij te stellen dan systemen van andere aanbieders. Ook de installatie is een stuk eenvoudiger omdat u de staalkabels niet door de ogen in het doek hoeft te rijgen alvorens u de kabels gaat spannen. Koord en katrollen worden meegeleverd zodat u het doek gemakkelijk in en uit kunt schuiven.

 

Kan ik het Ibiza Harmonica zonnedoek er weer gemakkelijk van af halen?

 

Zeker, de clips zijn zo ontworpen dat u de kabels niet los hoeft te maken om het Harmonicadoek er af te halen. Wij raden ook aan het doek er in de winter af te halen of het Harmonicadoek in een hoes op te bergen, daarmee verlengt u de levensduur van het doek.

 

Hoe schuif ik het harmonicadoek in en uit?

 

Middels een koord en de (zelf geproduceerde) katrollen, vergelijkbaar met het oprollen van een rolgordijn. Het kost nauwelijks kracht.

Het stormt, hoe hou ik mijn Ibiza Harmonica zonnedoek

 

Ingevouwen is het doek zeker bestand tegen normale Hollandse stormen. Bij Code Rood weer alarmen raden we aan extra maatregelen te nemen. Check vooral dat de koorden goed vastgeknoopt zijn zodat het doek niet kan uitschuiven

 

ls het doek ingevouwen is, blijft er dan geen regen op staan?

 

Niet veel, er kunnen geen grote plassen ontstaan op het doek omdat het water afgevoerd wordt. We raden wel aan een klein afdakje te maken boven het ingeschoven doek, dit verlengt de levensduur en beschermt het doek tegen dergelijke weersinvloeden.

 

Als het regent wat gebeurt er dan met het doek?

Het Lightyear doek kan tegen regen en het zal er niet doorheen sijpelen. Het Mesh doek laat al het water door. Met de Lightyear kunt u dus goed droog zitten mocht u een tuin feest hebben en het weer slaat om. Er zullen niet snel plassen ontstaan wanneer het harmonicadoek volledig is uitgeschoven.

 

Zijn er alleen standaard maten of kan ik ook zelf de maten opgeven?

 

Wij hebben jarenlang maatwerk geleverd. Met deze kennis hebben we nu standaard maten geïntroduceerd die passen op vrijwel alle maatwerk aanvragen die we hebben ontvangen. Onze standaardmaten zijn gunstig geprijsd en snel leverbaar. Er zijn wel mogelijkheden om op maat gemaakte harmonicadoeken of lamellen doeken op maat te bestellen. De prijzen zijn hoger en de levertijd zijn langer, verder kunt u hetzelfde product verwachten. Neem contact met ons op voor maatwerk.

 

Hoeveel licht laat het Ibiza Harmonica zonnedoek door?

Denk aan 70-80% van het licht. Het doek beschermt erg goed tegen UV, het houdt 86% van het UV licht tegen.

 

Waarvan zijn de dwars buizen/baleinen gemaakt?

Van hoogwaardig (Duits) aluminium. Per 1 meter zijn ze eenvoudig aan elkaar te koppelen met de meegeleverde koppelstukken.

 

Kan de Ibiza Harmonica zonnedoek ook bij mij thuis geïnstalleerd worden?

 Ja. Wij bieden de mogelijkheid het doek te laten installeren door installateurs. Wij kunnen u dan ook met hen in contact brengen. Geeft u dat aan bij uw bestelling.Maatwerk Zeilmakerij

 

Hoe weet ik de maten van mijn hoes?

Wij vragen u om de maten van uw hoes, dus niet die van uw object. De maten van de hoes berekent u door het object op te meten en hierbij ongeveer 2 - 3 cm op te tellen. Zo heeft u de maten van de hoes berekend en zit de hoes niet te strak.

 

Hoe lang gaan de maatproducten mee?

De levensduur van de hoezen verschilt per materiaal dat gebruikt wordt. Bootzeil gaat echter altijd voor kwaliteit. Wanneer uw hoes goed verzorgd wordt, gaat deze lang mee. Het Endurance+ zeil heeft bijvoorbeeld bewezen dat het wel tot 20 jaar goed blijft! Natuurlijk is de omgeving van uw hoes ook belangrijk, staat hij droog of bijvoorbeeld onder een boom? Deze elementen beïnvloeden allemaal de levensduur.