Suncooler Industrial

Voor lichtkoepels, daklichten en lichtstraten heeft Bootzeil de Suncooler ontwikkeld.
Lichtkoepels zorgen voor het binnenbrengen van licht in de werkplaats, loods of in huis. Naast licht komt er door de zon veel warmte binnen.
In de zomer kan dit tot zeer hoge temperaturen leiden op de werkvloer met een lagere productiviteit tot gevolg.
De Suncooler biedt hier een zeer snelle en effectieve oplossing voor. Het doek is hagelwit en reflecteert daardoor veel zonlicht maar laat tevens daglicht toe in leef- of werkruimte.
De Suncooler behoudt 70-80% van de lichtopbrengst en levert 60-70% warmte reductie. Dit omdat naast de lichtreflectie er ook een gedeelte van het infrarood licht (stralingswarmte) geabsorbeerd wordt door de Suncooler voordat dit de daklichten op kan warmen en deze de stralingswarmte naar binnen door kan geven.
Warmte eenmaal onder de koepel zal zich snel verspreiden door de ruimte en is er maar moeilijk weer uit te krijgen. Het gevolg is vaak dat airco’s hoger gezet worden met uiteindelijk een hogere energie rekening.
Gevoelsmatig ga je van 'veel te warm' naar een 'zeer aangenaam' effect. De winst is erg groot. De meeste daklichten zijn van glas, acrylaat of polycarbonaat. De Suncooler beschermt tegen het dof worden van het daklicht door UV straling en daarbij nog eens tegen hagelschade.
We hebben een enorm aantal standaard maten maar ook maken wij de Suncooler voor u op maat.
Geen maat is ons te gek. Koepels van 90 meter lang bij 3 meter breed pakken wij met beide handen aan.

De Suncooler is makkelijk te installeren en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het gaat jaren mee en is storm proof.

De voordelen van de Suncooler op een rijtje:

  1. Warmtereductie 60-70%
  2. Minder koelingskosten
  3. Personeelstevredenheid
  4. Laat 70-80% van het licht door
  5. Eenvoudige montage.
  6. Vermindert onderhoud
  7. Beschermd tegen hagel-en stormschade
  8. Elk jaar zelfde kwaliteit, gaat jaren mee.

Bent u geïnteresseerd in de Suncooler maar bent u op zoek naar grotere maten, grotere aantallen en/of meer service? Stuur dan een e-mail naar [email protected], wij zullen dan contact met u opnemen om samen te kijken naar een passende oplossing.