Veelgestelde vragen

Een eerste en algemene tip voor deze website is om de aanvullende informatie bij de producten goed te lezen. Deze informatie is te vinden wanneer u over de oranje rondjes met een '?'  gaat met uw muis of onder het kopje 'meer informatie'. Op de volgende afbeelding staat het oranje rondje met de '?' en het kopje 'meer informatie'. Deze afbeelding is een voorbeeld, deze werkt niet.

voorbeeld werking site

 

Ga naar vragen over:

- Service
- Bestellen
- Verzendingen
Betaling
Retourneren
Hoezen
Afdekzeil voor een sloep
Afdekzeil voor een speed- / RIB- Consoleboot
Afdekzeil voor een zeiljacht
Afdekzeil voor een motorjacht

 

Service

Welke verschillende service levels heeft Bootzeil?

bootzeil service uitgebreid

 

Wat als ik mijn bootzeil wil laten installeren?

Wanneer u ervoor kiest om door Bootzeil uw zeil te laten installeren, gebeurt dit door onze installateur waarmee we al jarenlang samenwerken. Wanneer uw zeil door Bootzeil gemaakt is en gereed voor installatie, neemt de installateur contact met u op om een afspraak voor de installatie in te plannen. De installateur neemt het zeil mee naar de locatie van de installatie.

U hoeft niet bij de installatie aanwezig te zijn. We adviseren het wel want dan kan de installateur u tips en tricks geven voor het op- en afzetten van uw dekzeil. Het is belangrijk dat we goed bij de boot kunnen. Dat mag op de wal of in het water zijn.

De duur en kosten van de installatie hangen af van het type zeil. U kunt dit het beste bekijken op de productpagina van uw dekzeil.

Ik zou graag een dekzeil voor mijn bootje door jullie willen laten maken. Ik kan de gegevens via jullie website aanleveren, maar is het niet beter als jullie zelf een blik op de boot werpen en de mogelijkheden bekijken?

Het is niet nodig dat wij van tevoren de boot in komen meten. Onze zeilen zijn zo gemaakt dat deze op 99% van alle boten passen. De dekzeilen zijn altijd net iets langer en net iets breder dan de boot. Het zeil is vervolgens pas te maken volgens de uitgebreide instructiehandleiding en instructiefilmpjes. Hierdoor past het zeil altijd op uw boot. Wanneer u de bestelling plaatst heeft u de gelegenheid foto's bij te voegen. Wij kijken hier altijd naar, alvorens wij het pakket naar u toesturen of voordat de installateur met het pakket bij uw boot langskomt. Zo weet u zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt.

 

Heb ik garantie op mijn dekzeil of hoes?

Bootzeil staat voor kwaliteitsproducten die moeten voldoen aan de voorwaarden die in de overeenkomst afgesproken zijn. Voor onze uitgebreide informatie over de garantie kunt u de algemene voorwaarden raadplegen.

Niet helemaal zeker of het gebrek onder de garantievoorwaarden valt? Neem dan contact met ons op zodat wij samen met u naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Bootzeil heeft service hoog in het vaandel staan. Dit houdt in dat wij ook na de standaard garantietermijn van 2 jaar voor u klaar staan! Wij bieden alle denkbare services van onderhoud tot reparatie en zelfs vervanging.

 

Wie zijn onze installateurs?

Wij werken al jarenlang samen met onze professionele installateur en zijn team. Zij werken met passie en plezier aan de dekzeilen die ervoor zorgen dat uw boot goed beschermd blijft. Zij hebben jarenlange ervaring, kennen inmiddels honderden typen boten en zijn watersportliefhebbers.

installeer dekzeil

 

Als ik meerdere bootzeilen tegelijk koop, krijg ik dan korting?

Wanneer u meerdere bootzeilen tegelijk koopt, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij willen graag service verlenen en van grote orders worden wij altijd blij. Het ligt echter aan de aard van de order en de grootte of we u korting kunnen bieden. Daarom kunt u het beste contact opnemen met [email protected]

 

Hoe kan ik mijn doek het beste schoonhouden?

De beste manier om uw bootzeil of hoes schoon te houden is om het elke maand met schoon water af te spoelen. U kunt het zeil ook eventueel ieder jaar met een milde, zachte zeep (PH neutraal) en een zachte borstel reinigen. Schrob vooral niet op het materiaal. Hierdoor zou de beschermende coating beschadigd kunnen raken. Nadat u het zeil heeft schoongemaakt, laat u het drogen in de buitenlucht, niet föhnen.

 

Hoe behoud ik een goede doekspanning?

Het doek van uw bootzeil of hoes rekt en krimpt door weersinvloeden. De meeste ontwerpen zijn zo gemaakt dat de bevestiging aan de boot flexibel is. Het is nodig om een nieuw zeil na een paar weken 'na te spannen'. U volgt de stappen die in uw instructie staan betreffende 'afstellen'. Wanneer uw bootzeil spanbanden of elastieken heeft die zorgen voor de spanning die van voor naar achter over het zeil loopt, dan kunnen deze spanbanden of elastieken na verloop van tijd iets meer ruimte krijgen. Het is raadzaam om deze elastieken of spanbanden na enkele weken of maanden na de aanschaf van uw zeil weer iets aan te trekken. U kunt ze ongeveer 5-8 centimeter aantrekken. Kijk zelf goed of er nog meer nodig is, of dat dit voldoende is om de spanning te behouden.

 

Wat als bepaalde onderdelen van mijn bootzeil niet goed meer zijn?

De levensduur van de elastieken waarmee het dekzeil aan de boot zit gespannen is beperkt. Vaak staan deze 360 dagen buiten in weer en wind onder spanning. Controleer vaak de staat van uw elastieken. Wanneer u ziet dat de elastieken minder worden, kunt u nieuwe bestellen. Wanneer een elastiek knapt kan de spanning van uw dekzeil wegvallen waardoor er waterzakken kunnen ontstaan.

 

Kan ik mijn hoes/kap ook door Bootzeil laten reinigen?

U kunt uw bootzeil of bootkap professioneel via ons laten reinigen. Ook wordt uw zeil of kap opnieuw voorzien van een coating om het doek de komende jaren weer te beschermen tegen allerlei invloeden, deze coating is inclusief UV filter. Uw kap wordt weer geheel als nieuw.

Door de bootkap gedurende tien tot vijftien uur te laten weken in een speciaal ontwikkeld bassin, zal het vuil loslaten van de kap. Doordat het bassin is uitgerust met een gesloten filter en verwarmingssysteem, en het water een constante verhouding heeft met een reinigingsmiddel, kan een optimaal resultaat behaald worden. Het weken gebeurt bij een temperatuur van max. 30 C. Hierdoor is het proces 100% krimpvrij.

 

Kan het bootzeil mijn boot beschadigen?

Wij bij Bootzeil houden van boten dus wij maken natuurlijk geen dekzeilen die uw boot kunnen beschadigen. De meeste beschadigingen gebeuren door het schavielen van het zeil. Wij zorgen ervoor dat het dekzeil goed bevestigd wordt op de boot, of geven een goede handleiding hoe dit moet. Als het dekzeil goed op de boot gemonteerd wordt, is de kans op schavielen klein.

 

Bestellen

 

Moet ik een account aanmaken om een bootzeil te bestellen?

Nee u hoeft geen account aan te maken om een bootzeil te bestellen. Wij vragen natuurlijk wel om uw gegevens om u goed van dienst te zijn. Verder kunt u ook een offerte laten maken en deze naar uw eigen email laten sturen. Dit gaat allemaal zonder een account.

 

Verzending

 

Wat zijn de verzendkosten?

Bij Bootzeil heeft u het voordeel van gratis verzending wanneer u producten bestelt met een totaalbedrag boven de €99,-. Verzendkosten naar het buitenland zijn afhankelijk van het soort zeil en de bestelling. Dit gaat in overleg met de klant. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Wij leveren alleen binnen Europa. Wanneer een pakket verzonden wordt, naar Nederland of België, zijn de verzendkosten onder de 25kg €8,23
Verzendkosten naar andere landen binnen Europa zijn voor pakketten van 1kg t/m 10kg: €31,-, 11kg t/m 20kg: €40,- en 21kg t/m 30kg: €55.

 

Wat is de levertijd?

De levertijd van uw bestelling hangt af van het product.

Door drukte zijn de levertijden in de zomer vaak langer. Wanneer u een product op maat heeft besteld, zoals een loungebank hoes, barbecue hoes of een maatzeil voor uw boot, zullen de levertijden langer zijn dan wanneer u een standaardproduct koopt zoals een ShapeX product. Klik hier voor de actuele levertijden.

Wie is jullie verzendpartner?

Bootzeil maakt gebruik van DPD via Sendcloud. Sendcloud maakt gebruikt van de pakketdienst DPD om alle verzendingen te verzorgen. DPD heeft veel voordelen voor u als klant, daarom hebben wij voor DPD gekozen. DPD levert bijvoorbeeld van maandag tot en met zaterdag. Omdat veel van onze klanten het prettig vinden om de bestelling op zaterdag te ontvangen, willen wij ook kunnen leveren op zaterdag. DPD bezorgt het pakket bij een van uw buren, wanneer u niet thuis bent. Zo heeft u toch aan het einde van de dag uw bestelling in huis. U kunt ervoor kiezen het pakket op te halen bij een DPD punt dicht bij uw huis, op het moment dat het u uitkomt.
Zodra het pakket door ons bij DPD is aangeboden ontvangt u een track&trace code.

Betaling

 

Betalen via iDEAL

U kunt bij Bootzeil betalen via iDEAL. Wij bieden deze mogelijkheid aan omdat het een aantal voordelen voor u heeft.

Betalen via Ideal

- U kunt betalen in de zeer veilige omgeving van uw eigen vertrouwde bank
- U kunt hier altijd gebruik van maken wanneer u lid bent van een Nederlandse bank
- U betaalt via de vertrouwde internetbankieren wijze
- Omdat uw betaling meteen wordt afgeschreven, kunnen wij de order meteen in het productieproces opnemen.

Nadat u alle gegevens voor het door u gewenste product heeft ingevoerd, kunt u onderaan de pagina op de knop 'Bestellen' drukken.Hierna komt u in het betalingsoverzicht. U kunt hier voor verschillende mogelijkheden kiezen. Wanneer u voor iDEAL kiest, kiest u voor uw eigen bank. Hierna komt u in uw eigen bankomgeving. Volg de stappen en nadat u heeft betaald wordt u weer teruggestuurd naar Bootzeil.nl. U krijgt de bevestiging van de betaling in uw mailbox samen met het overzicht van uw bestelling.

 

Betalen via Creditcard

Betalen met Visa of Mastercard

Wanneer u in het bezit bent van een creditcard heeft u de mogelijkheid om hiermee te betalen op onze website. Bootzeil maakt gebruik van een beveiligde verbinding. Nadat u op de knop 'Bestellen' heeft geklikt, kunt u voor deze optie kiezen. U kunt dan alle gevraagde gegevens invullen. nadat u heeft betaald wordt u weer teruggestuurd naar Bootzeil.nl. U krijgt de bevestiging van de betaling in uw mailbox samen met het overzicht van uw bestelling.

 

Contant of met pin betalen

Met de pin of contant betalen

U kunt er ook voor kiezen om uw product op te halen in de winkel in Haarlem.
Wanneer u het product op komt halen, kunt u het product ter plekke betalen. U kunt er dan voor kiezen om contant te betalen, of te pinnen.

 

Betalen via Mister Cash

betalingen met mr. cash

Wanneer u vanuit België een bestelling plaatst, kunt u gebruik maken van de betaalmethode Mister Cash. Zodra u op de check-out pagina bent, kunt u aangeven dat u Mister Cash als betaalmethode wilt gebruiken. Met behulp van Mister Cash kunt u betalen als u aangesloten bent bij een van de volgende banken; KBC, Belfius, Fortis, Fintro, AXA, CBG, ING of VDK.

 

Retourneren

 

U kunt uw product altijd ruilen binnen de wettelijke termijn van 14 dagen. Deze gaat in op het moment dat u het product heeft ontvangen. Voor het terugsturen van Maatwerk, te herkennen aan het kenmerk 'Custom' en het doe-het-zelf pakket, te herkennen aan het kenmerk 'ShapeX', gelden andere voorwaarden. ShapeX dekzeil met een door u gekozen optie van een rits valt onder Custom dekzeilen. Meer informatie over deze voorwaarden kunt u hieronder lezen. Voor alle accessoires geld het standaard retourbeleid. Op al onze producten zit een garantietermijn van 2 jaar!

Bekijk hier onze retourprocedure pagina, vul in en voeg toe aan uw winkelmandje indien u een product wilt retourneren.


Wilt u een Custom dekzeil retourneren?

Custom dekzeilen kunnen niet geretourneerd worden. Dit is niet mogelijk aangezien het maatwerk betreft. Wel kunt u te alle tijden contact met ons opnemen zodat wij met u kunnen zoeken naar een passende oplossing.

Bekijk hier onze retourprocedure pagina, vul in en voeg toe aan uw winkelmandje indien u een product wilt retourneren.


Wilt u een ShapeX dekzeil retourneren?

Zodra u aan uw 'ShapeX' pakket begonnen bent, wordt dit ook gezien als maatwerk en vervalt hiermee het herroepingsrecht. ShapeX pakketten zijn de standaard pakketten voor bijvoorbeeld een zeiljacht of motorjacht. ShapeX dekzeilen met een rits vallen onder het retourbeleid van Custom dekzeilen.
Wanneer u al bent begonnen met de installatie, kan het dekzeil niet meer geruild worden. Bijvoorbeeld wanneer u alleen de stokken heeft gezaagd, kunt u in principe het dekzeil nog terugsturen met uitzondering van de stokken. Deze gevallen worden individueel beoordeeld dus neem gerust contact met ons op, zodat wij samen kunnen zoeken naar een passende oplossing. 

Bekijk hier onze retourprocedure pagina, vul in en voeg toe aan uw winkelmandje indien u een product wilt retourneren.

Voor meer informatie over de retour- en ruilvoorwaarden kunt u het beste onze algemene voorwaarden raadplegen.

 

Hoezen

 

Hoe weet ik de maten van mijn hoes?

Wij vragen u om de maten van uw hoes, dus niet die van uw object. De maten van de hoes berekent u door het object op te meten en hierbij ongeveer 2 - 3 cm op te tellen. Zo heeft u de maten van de hoes berekend en zit de hoes niet te strak.

 

Hoe lang gaat de hoes mee?

De levensduur van de hoezen verschilt per materiaal dat gebruikt wordt. Bootzeil gaat echter altijd voor kwaliteit. Wanneer uw hoes goed verzorgd wordt, gaat deze lang mee. Het Endurance+ zeil heeft bijvoorbeeld bewezen dat het wel tot 20 jaar goed blijft! Natuurlijk is de omgeving van uw hoes ook belangrijk, staat hij droog of bijvoorbeeld onder een boom? Deze elementen beïnvloeden allemaal de levensduur.

 

Afdekzeil voor een sloep

 

Kan mijn afdekzeil deelbaar worden gemaakt?

Het zeil kan deelbaar gemaakt worden middels twee ritsen vanuit de nok van het zeil. Dit creëert tevens een gemakkelijke toegang tot de boot.

Dit is tevens een gemakkelijke toegang tot de boot.
De rits wordt altijd geplaatst na een staande of schuine stok. Op die manier kunt u een deel van het dekzeil laten staan tijdens het varen. Er zijn wel kosten verbonden aan het deelbaar maken van een dekzeil, voor de actuele prijzen verwijzen wij u graag naar de productpagina. 

Hoe weet ik de lengte van mijn boot?

Meet uw boot in zijn geheel van de achterkant tot de punt. Wanneer u uw buitenboordmotor ook afgedekt wilt hebben, meet u deze lengte ook mee.

 

Heb ik geen frame nodig?

In al onze dekzeilen voor een sloep zit al een ingebouwd frame. U kunt kiezen voor een dekzeil met schuine stokken of met staande stokken. Het verschil tussen deze frames is het dekzeil dat eromheen zit. Beide frames zitten vast aan het zeil, waardoor u geen last heeft van losse stokken die u kwijt kunt raken.

 

Hoe maak ik het dekzeil passend voor mijn boot?

Bootzeil maakt gebruik van het easy adjust systeem. Door dit inventieve systeem bent u zelf in staat om het zeil geheel naar de vorm van de boot te vormen. U hoeft niet te knippen of te stikken in het doek. Het zeil kunt u simpelweg naar binnen rollen en daarna vastzetten met klittenband. Zie het onderstaand filmpje hoe je dit doet.

 

Komen er ook doorvoeren voor de landvasten in het dekzeil?

De doorvoeren voor landvasten zijn niet nodig omdat deze goed over de rand, onder door het zeil gevoerd kunnen worden. Dankzij de bevestiging door elastieken rust het zeil flexibel genoeg over de randen waardoor het voeren en gebruiken van de landvasten/lijnen en sloten geen problemen zullen opleveren.

 

Dekzeil voor een Speed/RIB/Consoleboot

 

Hoe wordt het zeil bevestigd?

De neus van de boot wordt voorgevormd in het zeil. Trek het zeil dus eerst over de boot heen. U kunt het zeil dan over de boot naar achteren trekken en daar met gespen vastzetten. U kunt ervoor kiezen dat het zeil met een spankoord vast zit of dat de bevestiging naar de trailer gaat.

 

Ik heb een hoge console, houden jullie hier rekening mee?

Wij houden hier zeker rekening mee. Het is belangrijk dat u voor een type boot kiest die het meest op de uwe lijkt. Ga in dit geval dus niet voor een sport/speedboot, maar voor een consoleboot. Hier is rekening gehouden met de console.

 

Ik heb een waketower, houden jullie hier rekening mee?

Omdat een waketower een optie is die niet standaard is per type, geeft u zelf aan of u een waketower/radarbeugel heeft. U kunt dit per boot aangeven onder het kopje ‘kenmerken van uw boot’.

 

Afdekzeil voor een zeilboot

 

ShapeX Ultra Low

 

Hoe weet Bootzeil de maten van mijn boot?

Bootzeil heeft een enorme database met maten en vormen van de meest voorkomende typen zeilboten, op basis hiervan heeft bootzeil de modellen voor zijn dekzeilen ontwikkeld. Het pakket is hierop afgestemd, Het zeil is voor 90% klaar en op maat, de overige 10% kunt u gemakkelijk middels de installatiehandleiding zelf afmaken. Hierdoor is het dekzeil geheel passend gemaakt voor uw specifieke boot.

 

Wat is de levertijd?

Klik hier voor de actuele levertijden.

 

Hoelang duurt de installatie?

Zilver: Wanneer u het zeil zelf gaat installeren begint u daar dan op een mooie ochtend aan, dan bent u ruimschoots in de middag klaar. (afhankelijk van de lengte van de boot)
Goud: Onze installateur is ervaren en installeert dit zeil in ongeveer 4 uur. (afhankelijk van de lengte van de boot)

 

Hoe zit het dekzeil vast?

Het dekzeil zit vast aan de onderzijde van de scepters, onderzijde railing en daar waar relevant, aan kikker en/of bolders. Bij elk zeil zit het vast met zowel een spangesp als een spanhaak. Bij een 40-voets boot zijn dit ca. 40-50 bevestigingspunten.

 

Hoe zit het frame vast?

De constructie die het dekzeil ondersteunt, maken wij van verstelbare aluminium buizen van ongeveer 2 cm dik. Aan de binnenkant van het zeil zijn hoesjes bevestigd waar de stokken in kunnen. De staanders schuiven niet weg bij schokken. Afhankelijk van de lengte van uw boot wordt er bepaald hoeveel stokken er nodig zijn. Deze ondersteuning zorgt voor voldoende afwatering. Omdat de stokken verbonden zijn met het zeil, hoeft u dus niet elke keer een los frame te monteren. Het totale pakket is dus ook gemakkelijk weer op te bergen.

 

Is het dekzeil in de zomer ook als kuipzeil te gebruiken voor mijn jacht?

Ja dit is mogelijk. Het is wel gewenst dat u dit vooraf meldt. We plaatsen dan lussen aan het zeil waaraan u het kuipdeel aan de giek kunt ophangen. Het dekzeil is standaard net achter de mast voorzien van een deelbare rits, het achterstuk is als kuipzeil te gebruiken.

 

Dekzeil voor een motorjacht

 

Hoe kan ik mijn winterzeil het beste onderhouden?

Het zeil blijft het langste goed wanneer u het een keer per jaar schoon maakt. Ons advies is dit te doen voordat u het zeil van de boot haalt voor de zomer. Laat het zeil goed drogen en berg hem op, schoon en droog. Kijk hier voor tips over onderhoud.

Bootzeil heeft ook Winter care service. Wij komen dan jaarlijks het zeil erop en eraf halen. Ook slaan wij het zeil op in de zomer. Uw zeil wordt goed onderhouden en gecheckt tijdens tussentijdse controles. Voor meer informatie en tarieven, mail naar [email protected]

 

Moet ik nog apart een frame bestellen?

Nee, het frame voor een 100% op maat zeilboot zit er al bij. U kunt wel het soort frame aangeven, maar deze opties komen uitgebreid aan bod op de productpagina.

 

Kan ik het winterzeil zelf op mijn boot leggen de tweede winter?

De eerste winter installeert Bootzeil uw wintertent op uw boot, maar de tweede winter kunt u dit zelf. Bootzeil zorgt er altijd voor dat uw dekzeil hanteerbaar is door het op te delen in verschillende stukken van maximaal 10kg.

 

Wat als mijn Bootzeil te smal is of niet past nadat ik hem zelf heb geïnstalleerd?

Bel ons op, wij kunnen u van tips voorzien om het zeil er beter op te krijgen dankzij onze ervaringen. Indien nodig vragen wij u een paar foto’s te sturen.

 

Wat als mijn Bootzeil te kort is?

Zet het zeil aan de achterzijde vast en trek aan de voorzijde zo hard als u kunt aan het zeil. Indien u meer dan 10 cm te kort komt dan is het raadzaam even contact met ons op te nemen en ons een paar foto’s te sturen. Wij helpen u dan verder. Indien nodig komen wij langs.

 

Wat als mijn Bootzeil niet over de stootrand valt?

Het kan lijken alsof het zeil niet over de stootrand gaat. Vaak komt het zeil beter uit nadat u de lusjes heeft bevestigd aan de railing. Indien het zeil nog te smal is dan is het vaak met een kleine aanpassing aan het frame te verhelpen. Wanneer u 5 cm te kort komt dan kunt u het frame 7,5 cm inkorten.

 

Kan ik het Bootzeil toch nog laten installeren?

Bootzeil werkt met een professionele installateur en zijn team dat veel ervaring heeft. Ze werken door het gehele land, vaak ook in het weekend. Gemiddeld kost een installatie ca. 550 euro afhankelijk van het aantal uren werk en de reistijd. De installateurs kunnen ook aanpassingen opmeten, en deze op een juiste, zorgvuldige wijze doorgeven aan onze werkplaats. Bel 023 – 521 96 92 en maak direct een afspraak

 

Wat als ik af en toe een paar stikfoutjes zie?

Bootzeil laat haar dekzeilen met de hand maken door geschoolde vakmensen die een bijna perfect product afleveren. Het blijft echter handwerk. Dus een foutje zit er af en toe in. Een schadelijk foutje repareren we natuurlijk graag kosteloos voor u.

 

Wat als de stiknaden nog vochtig aanvoelen?

De eerste maanden kunnen de stiknaden vocht absorberen, Dit komt omdat zij in een industriële omgeving gemaakt en verwerkt zijn. Doordat het weer erin gaat zitten verstoppen de poriën en sluiten de stiknaden zich in de loop der tijd vanzelf waterdicht af. U kunt dit proces versnellen met waterstopspray.

 

Dekzeil voor een Speed-, RIB- of Consoleboot

 

Komt de ShapeX Sport er strak op te staan?

De ShapeX Sport komt er zeker strak op te staan. Door middel van het frame is er een perfecte afwatering van de boot. Door middel van de spanfix en de lussen rondom, kan het zeil goed aangetrokken worden. Op die manier komt het dekzeil er altijd strak op te staan.

 

Kan ik met dit dekzeil rijden op de trailer? Moet ik rekening houden met mijn snelheid?

Wanneer u op de productpagina bent, kunt u de lengte van de boot opgeven. Daarna ziet u verschillende opties voor het dekzeil. Wanneer u van plan bent om met de boot op de trailer te gaan rijden, is het belangrijk dat u kiest voor een dekzeil over de gehele boot. Kies niet voor de optie voor een afdekzeil voor in de stalling. Als u voor de optie voor over de gehele boot kiest, kunt u het dekzeil gebruiken op de kant, op de trailer en in het water. Wij zorgen ervoor dat het afdekzeil goed vast zit met behulp van lussen, haken, spanfix enz.

 

Scheurt het doek niet snel?

Het doek dat gebruikt wordt is van Duitse kwaliteit en voldoet aan de hoogste DIN normen. DIN & ISO getest, 2076, 12127, 2286-2 1421-1, 53363, 533359, 1876-1, 75200, IVK3.15. (DIN: Deutsche Industry Norm). Dit zorgt ervoor dat het een zeer hoge kwaliteit heeft. Het is onmogelijk voor een volwassen man om het zeil te scheuren.

 

Is het zeil zwaar?

De zwaarste variant die wij leveren is 480 gram per m2. Dit is het grijze Endurance zeil. De andere kleuren zijn wat lichter, maar dit is te verwaarlozen. Het zeil is vaak makkelijk op te rollen tot een lang, smal pakket. Dit is gemakkelijk te dragen. Natuurlijk hangt het af van de lengte van uw boot hoe lang, en dus hoe zwaar, het dekzeil is. Er zijn ook vaak opties om een rits te laten plaatsen in uw dekzeil. Op die manier wordt het zeil opgedeeld waardoor de delen makkelijk te tillen en op te bergen zijn.

 

Is lijmen sterker dan stikken?

Stikken en lijmen zijn allebei goede manieren om zeilen aan elkaar te bevestigen. Met stikken maakt de machine eigenlijk kleine gaatjes in het zeil, waardoor het toch minder sterk is. Bij lijmen, wordt gebruik gemaakt van een lijm op PVC-basis. Deze lijm versmelt de twee zeilen aan elkaar. Hierdoor is lijmen een ontzettend sterke manier om twee zeilen aan elkaar te bevestigen.

 

Hoe zet ik dit dekzeil vast?

Dit dekzeil wordt bevestigd door middel van een koord in de zoom. Dit koord kan aan de achterkant van de boot gemakkelijk strak worden getrokken. Hierdoor blijft het zeil aan de voorkant rond de punt zitten en trekt u het aan de achterkant rond de hoeken. Dankzij dit koord in de zoom hoeft u geen dopjes in de boot te boren. Er worden ook lussen aan de binnenkant en buitenkant geplaatst die aan de boot vastgemaakt kunnen worden.

 

Hoeveel werk is het om het dekzeil op en af te zetten?

Nadat het zeil de eerste keer op uw boot geïnstalleerd is, zet u het gemakkelijk in uw eentje op binnen 5 minuten. Na wat oefening zal dit zeker binnen 3 minuten lukken. Ons uitgangspunt bij het ontwikkelen van dit zeil was dat u het gemakkelijk op en af kunt zetten na een dagje varen.

 

Zijn er veel varianten van dit dekzeil mogelijk?

Omdat niet iedere boot hetzelfde is, hebben wij verschillende varianten van dit dekzeil ontwikkeld. Het is geen probleem wanneer u een beugel heeft op de boot. Wij kunnen ervoor zorgen dat het afdekzeil door de beugel loopt. Ook andere varianten zoals een railing is geen probleem voor het afdekzeil. Wanneer u uw wensen doorgeeft aan ons, of aan de installateur, zal hier rekening mee worden gehouden.

 

Moet ik in mijn boot boren voor dit dekzeil?

Omdat het dekzeil wordt bevestigd door middel van een touw in de zoom, het spanfix, hoeft u niet in de boot te boren. Door middel van deze spanfix en lussen aan de binnen- en buitenkant van het dekzeil, zit het zeil goed genoeg vast. Er zijn geen doppen nodig in de boot.

 

Hoe wordt het zeil ondersteund

Dit zeil heeft een ingebouwd buizensysteem. De constructie die het dekzeil ondersteunt, maken wij van verstelbare aluminium buizen van ongeveer 2 cm dik. Aan de binnenkant van het zeil zijn hoesjes bevestigd waar de stokken in kunnen. De staanders schuiven niet weg bij schokken. Deze ondersteuning zorgt voor voldoende afwatering. Ons zeil kunt u als winter- en zomerzeil goed gebruiken. Het zeil is licht en is gemakkelijk op en af te zetten. Het pakket is dan niet zwaarder dan 10 kilo en is ingepakt nooit langer dan 1.50 m. We werken dus niet met een lange horizontale draagbalk. Doordat het zeil aan de voor- en achterkant met een elastiek vastgemaakt wordt aan bijvoorbeeld een kikker of een vlaggenmast, wordt de nok over de gehele lengte strakgetrokken.