Afdekzeil reddingssloep en grote sloep

Bootzeil voor uw reddingssloep of grote sloep: een puur Nederlands product
Het sloepzeil voor uw reddingssloep is het bekendste product van Bootzeil, waar ons bedrijf zijn naam aan ontleent. Wij hebben het dekzeil continu doorontwikkeld. We gebruiken alleen nog maar kwalitatief hoogwaardig doek. Alle sloepzeilen worden handmatig in onze werkplaats in Haarlem gemaakt en hebben een chique uitstraling. U bent dus verzekerd van Nederlandse topkwaliteit, qua materialen en qua vakmanschap.

Perfecte afwatering dankzij ingenieus frame
Ons nieuwste model heeft een perfecte afwatering dankzij het ingenieuze frame. Dus geen waterzakken meer in uw dekzeil. Voor de constructie gebruikt Bootzeil lichte, stevige en verstelbare aluminium buizen van Duitse kwaliteit met 2 centimeter doorsnede. De rubberen voet aan de onderzijde zorgt ervoor dat het frame schokken opvangt en goed op zijn plaats blijft. Aan de binnenkant van het zeil zijn hoesjes bevestigd waar de stokken in kunnen. De stokken zijn verbonden met het zeil en u hoeft niet elke keer een los frame te monteren.Ons bevestigingssysteem met de zogenaamde monkeyclips is daar een goed voorbeeld van. Met onze producten willen wij ervoor zorgen dat uw boot in topconditie blijft.

Eenvoudige installatie
De sloepzeilen zijn ondertussen zo geëvolueerd dat ze in een handomdraai door uzelf zijn te installeren. Bekijk hier het instructiefilmpje

Voor alle typen sloepen en open boten
In de basis is het sloepzeil van Bootzeil universeel voor alle sloepen en open boten. Ook een kleine kajuit is geen probleem. We hebben verschillende lengtematen voor het doek dat vervolgens door uzelf eenvoudig ingerold kan worden tot de exact gewenste maat. Hiervoor kunt u gebruikmaken van verschillende bevestigingsopties. U krijgt zo een strakgespannen model dat volledig is afgesteld op de contouren van uw specifieke boot. Afhankelijk van de lengte van uw boot wordt bepaald hoeveel stokken er nodig zijn. Eenmaal afgesteld kunt u het sloepzeil niet meer voor andere typen boten gebruiken.