Vlet & Schuit

Bootzeil heeft al voor vele verschillende vletten en schuiten afdekzeilen geleverd. Onze zeilmakers hebben veel ervaring en kennen vrijwel alle type vletten en schuiten. Het product ontwikkelingsteam van Bootzeil heeft dan ook voor deze boten een afdekoplossing ontwikkeld dat u direct uit de doos zelf op maat maakt voor uw vlet of schuit. De zeilmaker hoeft dus niet bij u langs te komen, u doet het gemakkelijk zelf middels de installatie instructies. Ook hoeft u niet langs de zeilmakerij. Onze dekzeilen zijn onder andere geschikt voor: andijker, stalen, tuinders, schuit, vlet, kolen, tuindersschuit, kolenvlet, onderdijker, langedijker, motorschuit, sloep, grachten, grachtenvlet, grachtenboot, wartenster, Ijlster, helderse, motorvlet, baggervlet, ijsvlet, lelievlet


Meer weten over de open boot of hoe deze website werkt? Kijk dan hierIn de bovenstaande pagina kunt u verschillende open boten zien. Kies de open boot die het meest op die van u lijkt. Hierna komt u op de configuratie pagina, hier kunt u aangeven wat uw wensen zijn omtrent het afdekzeil. Op de product pagina, die daarna komt, kunt u nog veel meer aangeven over uw boot. Denk aan de lengte, breedte, type of merk.
TIP: Wanneer u vragen heeft over de product pagina, ga dan met uw muis over het oranje rondje met vraagteken erin of klik op 'Meer informatie'. Hiernaast het oranje rondje waar je meer informatie kunt zien. vraagteken voor meer informatie


Kies op deze pagina welk type open boot u heeft. Wij hebben ervaring met veel verschillende merken open boten. Denk bijvoorbeeld aan Centaur, Valk, Bm, Laser, Arrow, Damarin, Flying arrow, Flying Arrow, Randmeer, Centaur, Valk, Bm, Laser, Arrow, Damarin, Flying arrow, Flying Arrow, Randmeer, Antaris, Bayliner, Bennington, Boston Whaler, Chris Craft, Columbus, Crescent, Diva, Dragon Marine, Elan, Escape, Galeon, Goldfish, Greensilver, Intender, Jan Van Gent, Jeanneau, Kaaglifeboat, Lago Amore, Liberty, Memken Maritiem, Monterey, Noordkaper, Pedrizzini, Pioner, Polar, Pura Vida, Princess, Pro Line, Quicksilver, Raider, Rena, Rhea, Riva, Reinell, Ryds, Sea Ray, Serious Yachts, Starcraft, Stormer, Terhi, Texas, Topcraft, Triton, Van Wijk, Verano, Walker Bay, With, Worker, Yamarin en Zodiac, .


Voor al deze open boten hebben wij verschillend afdekzeilen. Wanneer u op de configuratie pagina bent kunt u kiezen tussen staande of schuine stokken op uw afdekzeil. Door op 'meer informatie' te klikken, ziet u het verschil. Het voordeel van onze zeilen voor sloepen is dat u het zelf kunt installeren. Hiermee bespaard u natuurlijk geld. Natuurlijk kunt u de installatie overlaten aan onze gecertificeerde installateurs. Wij zorgen, samen met deze installateurs, ervoor dat uw dekzeil geheel op maat wordt gemaakt. U kunt het dekzeil al binnen 2 weken op de boot hebben staan!

Wanneer u speciale wensen heeft, neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons bellen op 023 521 9692 of u kunt mailen naar info@bootzeil.nlDe vlet is van oorsprong een echte bijboot. En hoewel hij tot de sloepen wordt gerekend is het officieel een aak. Het verschilt van een sloep door de schuin oplopende bodem aan de voorzijde en zijden (bij de sloep zijn deze vrijwel recht) en het ontbreken van een middenkiel. Doordat de vlet een ondiepe boot is met een platte bodem is hij uitermate geschikt om te roeien, vissen en zeilen.


Dekzeil


Om uw vlet in de zomer en de winter te beschermen tegen wind en nattigheid raden we u aan deze af te dekken met een goed passend dekzeil. Op onze site kunt u de precieze formaten aangeven en een keuze maken uit het materiaal. U krijgt dan het dekzeil binnen 5 dagen aangeleverd.


Bevestigingsset


Een bevestigingsset zorgt ervoor dat u het zeil makkelijk aan de boot kunt vastmaken. Bij bestelling ontvangt u van ons een set met schroeven, een bitje en een boortje. Daarmee kunt u de dopjes eenvoudig vastzetten in hout, polyester, de kabelaring of stootrand. Het zeil kunt u vervolgens middels de elastiekjes, die vastzitten aan het dekzeil, bevestigen aan de dopjes. Heeft u een rubberen stootrand of kabelaring van minimaal 2 centimeter dan raden we u aan de dopjes daarin te bevestigen. Voorboren is dan niet nodig. U zet de dopjes dan onderop de rand zodat u ze er niet af kunt varen én u ziet ze dan nauwelijks zitten.


Voordeel


Er is een groot voordeel met deze dopjes ten opzichte van bijvoorbeeld drukkers. Het is veel makkelijker op te zetten na een dagje varen. En een doek met drukkers erin krimpt na verloop van tijd altijd iets. Dan wordt het lastiger om deze goed te bevestigen en vast te zetten.


Staal


Als u een stalen of aluminium vlet heeft dan kunt u hiervoor een specifieke bevestigingsset bestellen. Kijk hier voor de mogelijkheden.


afdekzeil-bootzeil


bevestigingsset


schroevende-dopjes


dopjes-polyester