Innovatie

Elk doek op maat, voor iedereen, voor alles

 • Wilt u een hoes voor uw BBQ? Bootzeil levert het op maat binnen enkele dagen per post.
 • Wilt u een maathoes voor uw helicopter? Bootzeil levert het op maat binnen enkele dagen per post. (geen grap!)
 • Wilt u mooie kussens voor uw tuinset? Bootzeil levert het op maat binnen enkele dagen per post.
 • Wilt u een hoes voor de kuip van uw boot? Bootzeil levert het op maat binnen enkele dagen per post.
 • Wilt u een privacy scherm aan uw balkonhek? Bootzeil levert het op maat binnen enkele dagen per post.

 

Elk doek op maat, voor iedereen, voor alles.

Wij richten ons op het bereikbaar maken van een perfect maatdoek zodat uw boot, tuinset, BBQ, DJ set, of wat dan ook in topconditie blijft. zonnedoek, zwembaddoek, autohoezen; allemaal maatwerk. Onze aanpak kenmerkt zich door innovatie en het gebruik van de beste materialen. Door constant te innoveren lukt het ons om kwaliteit maatoplossingen tegen een zeer aantrekkelijke prijs te leveren. Daarnaast leveren we het maatproduct ook nog eens heel erg snel: vaak al binnen 4 werkdagen!

Bootzeil custom covers biedt maatwerk dekzeilen en hoezen voor meer dan 5000 verschillende producten. U kunt deze via de website bestellen of via onze vestigingen, of via de Bootzeil gecertificeerde Installateurs.

 gevel pand

 

Wat maakt Bootzeil uniek?

Bootzeil kent een unieke werkwijze waarbij de productie en logistiek perfect op elkaar zijn afgesteld. Deze werkwijze bied de klant alle vrijheid in het product en in de mate van service die gewenst is. Door dit te doen kan Bootzeil hoge kwaliteit garanderen voor een aantrekkelijke prijs, maar ook topservice leveren voor klanten die dit fijn vinden. 

 aankoopproces

 

1: Liefde voor uw dromen en wensen

Bootzeil innoveert en veranderde net zo lang totdat we totale vormvrijheid konden maken voor een lage consumentenprijs. Door uw wensen centraal te stellen kan Bootzeil hoge kwaliteit garanderen voor een aantrekkelijke prijs.

Voorbeeld: Een klant vroeg: Kunt u niet zo’n driehoekig zonnedoek leveren die automatisch oprolt? Tja… De markt bleek daar zo 8.000,- en 2 weken voor te vragen. Wij gingen aan de slag: resultaat: automatisch oprollend zonnedoek vanaf 129,- en een levering in vier dagen!!

Dat noemen wij: liefde voor uw dromen en wensen

 

2: Maatwerk versmelten met serieproductie

Bootzeil innoveerde en veranderde net zo lang totdat we totale vormvrijheid konden maken voor een lage consumentenprijs. Door uw wensen centraal te stellen kan Bootzeil hoge kwaliteit garanderen voor een aantrekkelijke prijs.

 

3: 10 jaar ervaring met storm, zon, regen, hagel, sneeuw, zout en alle andere elementen

past altijd garantie

In Blankenberge, Knokke, Zeeland, Medemblik liggen de vaak 100m2 grote winterzeilen van Bootzeil op de zeiljachten en motorjachten. De hele winter lang. Windkracht 10 is geen uitzondering. Daar komen wij vandaan. Elke fout wordt genadeloos afgestraft. Dit vraagt inzicht en precisie. Dit zit in ons bloed en passen we ook toe op uw hoezen voor tuinstoelen, hottub of windscherm.

 

Typisch Bootzeil

 • In 2005 stikte de moeder van Bootzeil oprichter Michiel het eerste dekzeiltje in elkaar voor zijn stalen sloepje. Helaas sneuvelde daarbij wel haar mooie nieuwe naaimachine, ondernemen is vallen en opstaan.
 • In de Amsterdamse grachten liggen meer bootzeil dekzeilen dan er Heineken logo’s op de gevels van Amsterdamse kroegen hangen.
 • Bootzeil heeft haar eigen stagiair- alumni club, haar eigen technische opleiding met haar eigen certificering, en heeft zelf haar 3D inmeet technologie ontwikkelt.
 • Bootzeil is de wereldmarktleider in de levering van maat-dekzeilen voor de Big Green Egg barbeques. We leveren deze maat-dekzeilen binnen vier dagen.

Patenten en ontwikkelingen van Bootzeil International

 • 2007 : Patent op easy reef systeem
 • 2009 : Patent op het ‘easy adjust systeem
 • 2009 : Ontwikkeling UVX doek
 • 2010 : Patent op Hurricane frame
 • 2013 : Patent op het ‘rollercap’ systeem
 • 2014 : Aanleg database ‘10.000’ bootvormen
 • 2014 : Patent op ShapeX zelfbouw systeem
 • 2015 : Ontwikkeling Endurance+ doek
 • 2016: Robot die maatwerk tekent van max 11 meter x 3 meter (uiteraard zelf ontwikkelt, niemand kon zo groot leveren)

 

U & Nieuwe producten

Bootzeil ontwikkelt producten middels de Client Development Grid (CDG). Hiermee kunnen we heel snel nieuwe ideeën omzetten naar een echt product. Zoekt u een specifieke oplossing? Neem gerust contact met ons op.

Maatwerk doeken voor iedereen, waar ook ter wereld

 

Start 2007 - 30.000 dekzeilen voor boten - 35.000 tuinhoezen - 5.000 industrie hoezen - 4.000 zonnedoeken - 3.000 BBQ hoezen - 1.300 maat kussens - 8 patenten - 40 nieuwe producten per jaar

Bootzeil-bedankt-mama

2007: Bootzeil is opgericht door Michiel Stokman. Michiel kocht in 2005 met trots zijn eerste bootje. Om zijn bootje goed te onderhouden ging Michiel op zoek naar een bootzeil. Michiel schrok van de hoge prijzen en de levertijd van dekzeilen. Hij besloot dat dit anders kon. Het allereerste Bootzeil werd ontworpen en liet Michiel in elkaar zetten door zijn moeder. Het kostte de nieuwe naaimachine van zijn moeder, maar na de installatie in Amsterdam was het eerste Bootzeil een feit. Productie in China werd groots opgezet.

2014: De productie van bootzeilen bleek een groot succes! Bootzeil is in minder dan tien jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in dekzeilen binnen de Benelux. In 2014 is Colin Groos mede eigenaar geworden van Bootzeil. Colin begon in 2012 als franchisenemer bij Bootzeil en viel al snel op als succesvolle verkoper van dekzeilen. Michiel en Colin besloten de krachten te bundelen om zo het succes vannog groter te maken.

2016: Een nieuwe koers. Bootzeil besluit alles om te gooien: Productie in Nederland met een uniek specialisme: Maatwerkdoeken voor iedereen, waar ook ter wereld. Het moest op maat, van de beste materialen, supersnel geleverd en makkelijk te bestellen voor de klant. ‘We zijn nu de Bol.com voor de maat doeken’ Zegt Colin. ‘Gewoon bestellen via de website en na enkele dagen brengt de post een prachtig, uniek maatwerk.”

 

Visie: alles is mogelijk!

Bootzeil is ontstaan door een flinke dosis wilskracht en innovatie. Bij Bootzeil houden wij van uitdagingen en daarom vinden wij het erg leuk om iets complex te ontwerpen, alles is mogelijk! Een dekzeil voor een boot of een hoes voor uw tuinbank krijgt het ontzettend te verduren in de buitenlucht. Het mooi houden van uw spullen is onze uitdaging. Wij richten ons op het bereikbaar maken van elk maatdoek zodat uw boot, tuinset, BBQ, DJ set of wat dan ook in topconditie blijft

 

Een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland

Bootzeil vindt het erg belangrijk dat de producten steeds blijven innoveren. Door te blijven verbeteren, blijven we aan de top van ons kunnen. Een welkom voordeel hiervan is dat we een snelgroeiend bedrijf zijn. Wij zijn dit jaar zelfs genomineerd voor de FD Gazelle Award. Deze award wordt uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Door elk onderdeel van onze producten steeds weer opnieuw te ontwerpen, komen we tot steeds slimmere oplossingen die u geld besparen, maar die ook veel beter werken. Bootzeil investeert meer dan welke zeilmaker ook in ontwikkeling.

 

100% Nederlands

Ir. Lelyweg 44
2031CD Haarlem
Nederland

Kom gezellig langs! De werkplaats van Bootzeil kunt u vinden in Haarlem. Alle met de hand gemaakte producten worden hier geproduceerd. Hier werken de zeilmakers aan de producten en kunt u langskomen met uw boot om een zeil te laten installeren. Hiervoor kunnen wij natuurlijk ook bij u langs komen. Wanneer u vragen heeft of u wilt uw zeil laten repareren, dan bent u altijd van harte welkom bij onze verkooppunten.Momenteel kent Bootzeil zes verkooppunten door heel Nederland.

Onze verkooppunten zijn te vinden in: Amsterdam, Haarlem, Leiden Loosdrecht, Friesland en Zeeland.

Klik hier voor de contactgegevens van onze vestigingen.

 

Ons geweldige team:

duurzaame hoezen dekzeilen

In de bovenstaande afbeeldingen is de werkplaats in Haarlem te zien. Hier wordt elke dag met plezier aan uw bestellingen gewerkt.

 

Maatschappelijk bewustzijn

We zijn een vaste bron voor designers, mode ontwerpers en studenten voor stofresten, advies en projecten. Bootzeil werkt sinds 2015 alleen nog maar met doek wat voldoet aan de hoogste EU normeringen. Kartonnen dozen hergebruiken we. Onze informatiestroom is grotendeels papierloos. Wie met maatwerk spullen beschermt, dient ook de wereld te beschermen.

 

Wanneer u ons bezoekt in Haarlem komt u binnen in deze hal. U bent altijd welkom, met een kopje koffie erbij kunnen wij al uw vragen beantwoorden.
Entree Bootzeil hoofdkantoor

Wanneer u ons bezoekt in Haarlem komt u binnen in deze hal. U bent altijd welkom, met een kopje koffie erbij kunnen wij al uw vragen beantwoorden.

Bootzeil team

In de bovenstaande afbeeldingen is de werkplaats in Haarlem te zien. Hier worden al uw bestellingen met de hand op maat gemaakt; hoezen, schaduwdoeken, gestandaardiseerde zeilen en nog veel meer.

In de bovenstaande loods stalt Bootzeil alle boten die een dekzeil nodig hebben. Zo kunnen wij er rustig omheen werken om een goed en strak dekzeil op de boten of producten te plaatsen. In deze loods wordt ook de productie uitgevoerd van de gestandaardiseerde dekzeilen voor zeiljachten, motorjachten en speedboten.