Je sloepkap in topvorm: drie makkelijke opties!

  • Geplaatst op
  • Door Michael
Je sloepkap in topvorm: drie makkelijke opties!

Ahoy, vaarvrienden!

Ahoy, vaarvrienden! De zomer komt eraan en het is tijd om je sloepkap, buiskap, sprayhood, kuiptent of afdekzeil weer te laten stralen als nooit tevoren. Niemand houdt van een verweerde, vieze boottent die de uitstraling van je prachtige schip naar beneden haalt. Dus, wat doe je? Hier zijn drie geweldige opties om je sloepkap weer in topvorm te krijgen.

 

Optie 1: Professioneel herstel

Heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Geen probleem! Bij Bootzeil.nl, het familiebedrijf uit Haarlem dat sinds 2006 de favoriet is van duizenden klanten, brengen we jouw oude, afgeschreven sloepkap weer tot leven. Of het nu gaat om een buiskap, sprayhood of kuiptent, we zorgen ervoor dat het er weer piekfijn uitziet.

 

Wat we doen:

We checken de hele kap op kapotte of verweerde ramen, stiksels, biesbanden en ritsen.
Alles wat kapot is, wordt gerepareerd of vervangen.
Kosten en tijd: Vaak gaan bij sloepkappen de ramen, de garens en de ritsen stuk. Het doek blijft vaak nog heel lang goed. Het doorstikken met nieuwe, verbeterde garens en het vervangen van de ramen doet wonderen voor uw kap en de duurzaamheid van uw buiskap. De meeste reparaties zijn binnen een week weer klaar.

 

Optie 2: Bestel een sloepzeil van Bootzeil.nl

Als je echt een nieuwe look wilt, kun je ook altijd een nieuw sloepzeil bestellen bij Bootzeil.nl. Zo ben je gegarandeerd van topkwaliteit en een perfecte pasvorm. Ze bieden een breed assortiment aan en staan bekend om hun uitstekende service en vakmanschap.

Bootzeil levert haar beroemde sloepkappen op unieke wijze: per direct en installatie op uw boot, op uw locatie in een dag. Dit bespaart geld, tijd en moeite.

 

Optie 3: Zelf aan de slag!

Ben je een beetje handig met een naaimachine of ken je iemand die dat is? Dan kun je zelf je sloepkap namaken. Let wel op: een zeil maken lijkt makkelijk, maar het is erg lastig. Bovendien pakt het in onderdelen kopen van alle producten in de praktijk vaak kostbaar uit. Mocht je toch de uitdaging aan willen gaan, kun je de benodigde spullen kopen bij bijvoorbeeld Bootzeil.nl of Mijnnaaiatelier.

 

Tips voor de doe-het-zelver:

Het is beter om een nieuwe mal te maken dan de oude kap te gebruiken, vooral voor grotere objecten zoals kuiptenten. Als je dit wilt doen, neem contact op met David van DAS Zeilmakerij (onze buurman).
Voor buiskappen en sprayhoods kan het soms wel met de oude kap als mal. Echter, houd rekening met een slagingskans van 90%, dus er is altijd een beetje risico. Wij doen het niet.
Dus, of je nu zelf aan de slag gaat of het aan de professionals overlaat, zorg ervoor dat je boot er deze zomer weer tiptop uitziet.

Blijf veilig op het water en tot ziens!