Rollercap gemakkelijk afdekzeil

  • Geplaatst op
  • Door Bootzeil International
Rollercap gemakkelijk afdekzeil

Het is vaak erg lastig om een goed passend zeil te vinden voor de wat kleinere boten of kuipjes voor een betaalbare prijs. Bootzeil heeft een Duurzaam dekzeil ontwikkeld dat er voor zorgt dat er geen vuil en water meer in kleinere bootjes terecht hoeft te komen. Het hozen van kleine bootjes kost vaak veel moeite, omdat men er moeilijk bij kan wanneer deze in het water liggen.

Constructie: Dit nieuwe innovatieve dekzeil heeft de naam”Rollercap” gekregen, het zeil dankt zijn naam aan de bijzondere constructie waaruit het zeil is opgebouwd. Doordat het zeil over de breedte van de boot ondersteund wordt, en dit gecombineerd met de lengte spanning middels elastieken, blijft het zeil altijd strak staan. Hierdoor hebben regen en vuil geen kans meer om de boot in te komen. De stijve stokken die over de breedte van de boot lopen zorgen ervoor dat het zeil gemakkelijk uit te rollen en op te rollen is. Middels het gepatenteerde “ShapeX” systeem van Bootzeil is het zeil tevens af te stellen op de specifieke rondingen van de betreffende boot. Wanneer de betreffende boot is uitgerust met een console hoeft dat geen problemen op te leveren, de stijve stokken op de plaats van de console kunnen gemakkelijk uit het zeil gelaten worden omdat de hoogte van de console al voor extra afwatering zorgt.

Bevestiging: Aan de voorkant zal de Rollercap middels een koord of spanband om de neus gefixeerd worden, vervolgens rolt de Rollercap gemakkelijk uit en kunnen de elastieken middels de speciaal ontwikkelde dopjes aan de boot vast gemaakt worden. Vaak hebben boten al genoeg eigen beslag waaraan het dekzeil ook bevestigd kan worden. Aan de achterkant van de boot zorgt een sterk elastiek ervoor dat de Rollercap de lengte spanning krijgt die het nodig heeft. Water kan zich nooit ophopen op het zeil.

Materiaal: Het doek is gemaakt van zeer sterk Endurance+ doek een licht PVC zeildoek. UV straling heeft weinig vat op het PVC dankzij 2 coatings, waardoor het zeil lang mee zal gaan. Het doek is hierdoor licht en tegelijkertijd super sterk. Water zal er nooit doorheen kunnen sijpelen.

Innovatie: Dankzij het innovatieve ontwerp past het dekzeil op zeer veel verschillende type boten, zo ook op vissersboten, Ribboten, boten met een console, sloepjes, roeiboten en zelfs op vele verschillende open zeilboten. Ook past het zeil op kuipen van boten of kan het andere open delen van uw boot gemakkelijk overspannen.

Verkoopprijs: Afhankelijk maar rond €95,- per strekkende meter overkapping van uw boot/kuip.