Dekzeil 'Waal' voor sloepen is het eerste in serie, in Nederland, gemaakte dekzeil!

  • Geplaatst op
  • Door Bootzeil International
Dekzeil 'Waal' voor sloepen is het eerste in serie, in Nederland, gemaakte dekzeil!

Voorheen werkte we zo met onze seriematig geproduceerde dekzeilen: Ontwerpen en testen in Nederland (naast onze 1 op 1 custom made dekzeilen), en dan produceren in China, Guangzhou. Veranderingen: - 100% Hollandse kwaliteit!

Twee 'Bootzeil' mijlpalen bereikt deze week.
De eerste: Onze belofte in juli 2013 dat Bootzeil haar productie van China naar Nederland zou verplaatsen is gestand gedaan: Het dekzeil 'Waal' voor sloepen is het eerste in serie (maat geheel op individuele bootvorm) gemaakte dekzeil die in NL wordt gemaakt. Voorheen werkte we zo met onze seriematig geproduceerde dekzeilen: Ontwerpen en testen in Nederland (naast onze 1 op 1 custom made dekzeilen), en dan produceren in China, Guangzhou. Veranderingen: - 100% Hollandse kwaliteit (doek uit Duitsland) - Plaatsing op boot in slecht 10 werkdagen ! - Geheel op maat van de sloep - 3 verschillende doeksoorten, 9 verschillende leuren
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dekzeil 'Waal' voor sloepen is het eerste in serie gemaakte dekzeil in NL gemaakt.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De tweede mijlpaal: De Monkeyclip. In de vakantie van 2012 kwam ik tot een oplossing voor een probleem waar we altijd aan werken. De uitdaging is: Hoe maak je een dekzeil ter plekke op maat van elke sloep? 
Voor ons type 'Amstel' het meest verkochte dekzeil van Nederland, hadden we hiervoor het 'Easy Adjust System' bedacht. Dit was in 2008 een revolutie. Eindelijk een betaalbaar dekzeil die strak op elke boot gemaakt kon worden. Meer dan 10.000 zijn er van verkocht en het model is nog steeds zeer populair. Deze week kon na 2,5 jaar testen de 'Monkeyclip' voor het eerst op boten voor klanten gezet worden. 
 
Mijlpaal 1 en 2 gecombineerd ziet er als volgt uit:
 
dekzeil-waal
 
Als wij -of elke andere zeilmaker - dit zeil op elke boot per keer zouden moeten maken op de oude manier (zoals elke andere zeilmaker nog steeds werkt en wij ook daar waar nodig):
- Boot moet naar zeilmaker
- Levertijd van 3-9 maanden
- Prijs 2x hoger
 
Meer weten? Stuur een mail naar: [email protected]