Bouwzeilen vs Bootzeil zeilen, goedkoop vs duurkoop

  • Geplaatst op
  • Door admin admin
Bouwzeilen vs Bootzeil zeilen, goedkoop vs duurkoop

Bouwzeilen, lekker voordelig?U heeft net een mooi product aangeschaft voor uw buitenplaats, buitensport of vrijetijdsbesteding en u wilt uw bezit beschermen, zodat u er lang van kunt genieten. Er is een groot verschil in kwaliteit en prijs, daarom is het van belang om stil te staan bij wat u precies aanschaft. Een bouwzeil, ook wel genaamd een dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit, is snel en gemakkelijk aan te schaffen. Maar is een bouwzeil nu echt veel goedkoper dan een kwaliteitszeil van Bootzeil?
Hieronder een onderzoek over deze stelling. 

Bouwzeil voor de boot, goedkoop of duurkoop?

 

Bouwzeilen, lekker voordelig?
U heeft net een mooi product aangeschaft voor uw buitenplaats, buitensport of vrijetijdsbesteding en u wilt uw bezit beschermen, zodat u er lang van kunt genieten. Er is een groot verschil in kwaliteit en prijs, daarom is het van belang om stil te staan bij wat u precies aanschaft.

Een bouwzeil, ook wel genaamd een dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit, is snel en gemakkelijk aan te schaffen. Maar is een bouwzeil nu echt veel goedkoper dan een kwaliteitszeil van Bootzeil?

Hieronder een onderzoek over deze stelling.

 

Gevolgen
De kwaliteit van een bouwmarkt zeil van bijvoorbeeld Praxis, Gamma, Action, Hornbach of Karwei, kan meer kwaad dan goed doen. Het bouwzeil heeft vaak standaardafmetingen, zoals 2x3m, 3x4m, 4x6m,8x12m en 6x8m. Hierdoor is het zeil altijd veel te groot. Bootzeil maakt het zeil geheel afhangend van de maten die u nodig heeft.

Met een bouwzeil raken uw eigendommen beschadigd door het constante klapperen tegen de zijkanten aan, vooral wanneer de wind erin staat. De lak van bijvoorbeeld uw boot gaat er hierdoor af, of de verflaag van een van uw andere eigendommen. Niet alleen dat, ook de spullen van bijvoorbeeld de buren die naast die van u staan, kunnen beschadigen.

Om het zeil een beetje goed te laten staan moet u een hele constructie zelf bedenken en bouwen, iets waarvan Bootzeil u de moeite kan bespreken. Er zit ook helemaal geen frame in een bouwzeil. Het slechte materiaal zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ogen uit het zeil scheuren, zoals u hieronder kunt zien.

 

Fig: dekzeil, dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit van een bouwmarkt, zoals Gamma, Praxis, Hornbach of Karwei met een uitgescheurd oog.

Ook heeft het bouwmarkt zeil last van waterzakken, snelle scheuren en gaten. Om het zeil recht te laten hangen, zodat het water eraf kan lopen, kan u jerrycans vullen met zand en deze aan het zeil bevestigen. Door het extra gewicht ontstaan er weer andere problemen, zoals scheuren. Een bouwmarkt zeil weegt maar rond de 100 gram van zichzelf. Ter vergelijking: een Bootzeil zeil weegt enkele kilo’s, waardoor het veel bestendiger is tegen de elementen.

Fig: dekzeil, dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit van de bouwmarkt dat strak blijft hangen door middel van jerrycans of melkflessen.

                       Fig: dekzeil, dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit van de bouwmarkt, zoals Gamma, Praxis, Hornbach of Karwei met een zelfgemaakte constructie.

Fig: dekzeil, dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit van de bouwmarkt, zoals Gamma, Praxis, Hornbach of Karwei dat last heeft van waterzakken.  

Deze vervelende gevolgen van een bouwzeil kunnen voorkomen worden wanneer u kiest voor een eenmalige aanschaffing van een goed kwaliteit zeil bij Bootzeil. Hier kunt u ons aanbod zien.

 

Kwaliteit
Het 'geweven' materiaal (PE: polyethyleen of PP: polypropyleen) van een bouwmarkt zeil 'breekt' snel, al na enkele uren of dagen. Ter vergelijking: het Endurance+ doek van Bootzeil kan letterlijk 1000x vaker buigen zonder aan kwaliteit in te boeten en gaat gemiddeld meer dan 10 jaar mee. De 7 lagen zorgen voor een ontzettend sterk en licht materiaal dat jaren mee gaat.

Fig: dekzeil, dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit met scheuren en beschadigingen.

Doordat het bouwzeil zo stug is, kan het alleen worden gerepareerd met lapmiddelen, zoals duct tape. Deze simpele materialen kunnen het doek niet bij elkaar houden. In het onwaarschijnlijke geval dat een Bootzeil zeil scheurt, kunnen wij deze altijd weer repareren met behulp van een trouwe naaimachine of een heel speciaal soort lijm, dit kan het zeil weer enkele jaren houden.

 

Deze bouwzeilen zijn alleen handig wanneer u voor hele korte tijd eenmalig iets wilt afdekken of wanneer u bijvoorbeeld gaat schilderen. Conclusie: een bouwzeil is dus een duurkoop, door het gevolg van alle schade die het zeil aan zichzelf- en aan al uw eigendommen aanricht.

 

Passend op maat
Bootzeil zorgt dat uw zeil passend op maat wordt gemaakt, waardoor het klapperen en de blijvende schade voorkomen kan worden. Echt Hollands maatwerk en kwaliteit. Wij maken onze zeilen met liefde en passie, zodat uw product goed beschermt blijft.

  Fig: dekzeil, dekkleed, afdekzeil, afdekfolie of zware kwaliteit met scheuren gerepareerd met duct tape.

Fig: een Bootzeil dekzeil voor een zeilboot.