Help mijn sloep de winter door

  • Geplaatst op
  • Door Anita Kwakman
Help mijn sloep de winter door

Een reddingssloep is van oudsher natuurlijk bedoeld op opvarenden te kunnen redden. Maar tegenwoordig ook veel in gebruik als recreatieboot en vaak herkenbaar aan de prachtige dikke tros rondom de scheepswand. Doordat de sloep open is, is het van groot belang om deze af te dekken tijdens de winterperiode. En dan komt u uiteraard terecht bij de passende dekzeilen van Bootzeil.

Een reddingssloep is van oudsher natuurlijk bedoeld om opvarenden te kunnen redden. Maar tegenwoordig ook veel in gebruik als recreatieboot en vaak herkenbaar aan de prachtige kabelaring rondom de scheepswand. Doordat de sloep open is, is het van groot belang om deze af te dekken tijdens de winterperiode. En dan komt u uiteraard terecht bij de passende dekzeilen van Bootzeil.

Duitse kwaliteit

Wij gebruiken het allerbeste doek dat verkrijgbaar is, Endurance+. Door onze continue innovatie hebben onze doeken een perfecte afwatering en kunnen ze niet meer inzakken. Totaal afgestemd op uw eigen boot en daardoor perfect passend.

Met of zonder buitenboordmotor

Onze dekzeilen kunt u op maat laten maken. Dus of u nu wel of geen buitenboordmotor heeft, hij past altijd. Als u de boot mét buitenboordmotor wilt afdekken zorg er dan voor dat u de maat inclusief de motor opneemt. En het dekzeil is zelfs aan te passen voor het geval u in de winterperiode de motor eraf haalt. Wel zo handig toch?

Houten frame

Wij maken het houten frame dat het dekzeil ondersteunt van bamboe stokken, dit is het beste materiaal hiervoor. Het buigt niet, is duurzaam, superwerk en niet gevoelig voor vocht en warmte. De stokken worden ondersteund met een kussen van PVC met koudschuim, hierdoor vangen ze de schokken op en schuiven ze niet weg. Dit zorgt voor voldoende afwatering. Aan de binnenzijde van het zeil zijn hoesjes bevestigd waar de stokken inpassen. Dit is wel zo makkelijk zodat u niet elke keer een los frame hoeft te monteren.

Zelf doen of laten doen

U kunt het dekzeil voor uw reddingssloep eenvoudig zelf monteren. Bij levering krijgt u een handleiding meegeleverd. Maar als u kiest voor gemak doen wij het met alle plezier voor u. Onze installateurs komen dan bij u langs, op een door u gewenst tijdstip. Ze maken het frame op maat en werken het zeil ter plekke af op de contouren van uw boot. Geen omkijken naar dus! Kijk op onze site voor alle mogelijkheden.

dekzeil-sloep

houten-frame-sloep

waterdicht-pvc