Uw oude cabriokap weer als nieuw!

  • Geplaatst op
  • Door Bootzeil International
Uw oude cabriokap weer als nieuw!

Is uw cabriokap, sprayhood, bimini of luifel als weer een paar jaar oud? denkt u al weleens aan vervanging? Doe het niet: laat eerst de kap door Bootzeil 'Reconditioneren' naar vrijwel nieuwstaat. Uw bootkap wordt door ons professioneel gereinigd en opnieuw voorzien van een coating om het doek de komende jaren weer te beschermen tegen allerlei invloeden.

Reiniging en impregnatie van uw bootkap

Is uw cabriokap, sprayhood, bimini of luifel als weer een paar jaar oud? denkt u al weleens aan vervanging? Doe het niet: laat eerst de kap door Bootzeil 'Reconditioneren' naar vrijwel nieuwstaat. Uw bootkap wordt door ons professioneel gereinigd en opnieuw voorzien van een coating om het doek de komende jaren weer te beschermen tegen allerlei invloeden (inclusief UV filter). 

Daarnaast wordt de kap nagelopen op eventuele zwaktes in stiknaden en andere problemen.

zeil

Bootkappen, dekzeilen, biminitops

Om de levensduur en het uiterlijk van uw bootkap aanzienlijk te verhogen, is het van belang de bootkap periodiek te reinigen en opnieuw een beschermende coating aan te brengen. Uw kap is immers voortdurend aan allerlei vervuiling blootgesteld. Ook schimmel of weersvlekken ontsieren uw bootkap en zorgen voor een kortere levensduur.

Door de bootkap gedurende zo’n tien tot vijftien uur te laten weken in een speciaal door ons ontwikkeld bassin, zal het vuil loslaten van de kap. Doordat het bassin is uitgerust met een gesloten filter en verwarmingssysteem, en het water een constante verhouding heeft met ons reinigingsmiddel, kan een optimaal resultaat behaald worden. Het weken gebeurt bij een temperatuur van Max. 30 C. Hierdoor is het proces 100% krimpvrij.

Jorn, Zeilmaker bij Bootzeil: "ook de ramen van uw bootkap worden weer als nieuw'


rein

De resterende (schimmel) vlekken die tijdens het weken niet zijn losgelaten behandelen we na, indien nodig. Hierna spuiten we de bootkap af onder gereduceerde druk in onze spuitcabine en hangen we de bootkap uit om te drogen.

Nieuw bij Bootzeil: De ultieme check-up van uw bootkap

Nadat uw bootkap of sprayhood door ons is gewassen en gedroogd, wordt er een complete check up gedaan. Het reinigings resultaat, evenals de staat van de stiksels wordt in kaart gebracht en er kan eventueel naar wens een reparatie aan het stikwerk door ons worden uitgevoerd.  Zie hier de voordelige prijzen

Opnieuw coaten van uw huidige bootkap

Na het wassen is het restant van de oorspronkelijke beschermlaag verwijderd. Om de bootkap weer die bescherming en waterdichtheid te geven brengt Bootzeil een nieuwe coating aan. Deze zorgt voor optimale bescherming tegen o.a.: groene aanslag, schimmels, weervlekken, UV-straling, zout water en atmosferisch vuil.

Waarom krijgt mijn kap schimmel?

Gezien het vochtige klimaat van Nederland is de vorming van schimmelgroei nooit helemaal uit te sluiten. Al sinds jaar en dag kunnen door verschillende factoren schimmels zich ontwikkelen. Oorzaken zijn o.a.Toenemende luchtvervuiling, het vochtige (zee)klimaat, en de beperkingen die door milieunormen gesteld worden aan de coatings op uw bootkap.